Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 5 jun 2021

Marieke ontwierp en realiseerde haar eigen Mid-Century droomhuis

Vijf jaar geleden is Marieke begonnen met het ontwerpen en realiseren van haar droomhuis. Inmiddels is haar prachtige mid-century droomhuis af en vragen wij haar hoe ze dit heeft aangepakt en laat ze ons zien hoe het eruit ziet.

Marieke (m_ariekejansen) zit nu al zo’n 12 jaar in het interieurwereldje. Inmiddels heeft ze haar eigen meubelbedrijf MARIEKKE vintage waar ze vintage design meubels verkoopt.

Daarnaast geeft ze online cursussen via cursusvintage.com én heeft ze ondertussen dus haar eigen droomhuis gerealiseerd. Wij zijn onder de indruk, lees snel verder voor het interview en het huis!

Buitenkant van het huis
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

Een Mid-Century droomhuis

Al meer dan vijf jaar geleden kocht Marieke met haar ex-partner een stuk grond met daarop een klein, onbewoonbaar verklaard boerderijtje. Dit boerderijtje had natuurgebied de Dommel als uitzicht en gaf voor Marieke de kans om haar eigen huis te bouwen.

“We hebben het eigenlijk gedaan in een soort opwelling, we zagen dit stuk grond en toen dachten we laten we zelf ons huis bouwen.” Samen met een architect zijn ze aan de slag gegaan. Ze hebben gekozen voor een architect waar ze een goede klik mee voelden.

“Ik denk dat het heel goed is om met goeie mensen samen te werken en we hebben goed de tijd genomen om te kijken wat we wel en niet wilden. We kozen voor de architect Rhaw architecture. We voelden meteen een klik.”

Wat is een Mid-Century Modern interieur? We delen tips en voorbeelden

Marrieke vintage
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

Inspiratie en stijlen

Marieke heeft inspiratie opgedaan bij haar reizen naar onder andere Amerika, Brazilië, Scrandinavië en Japan. Haar grote bron van inspiratie kwam uit het huis van Charles & Ray Eames. Hun huis is eigenlijk een soort leeg canvas. Dit hebben ze ook in hun eigen huis toegepast.

Ze hebben bij de bouw van het hun droomhuis voor een open structuur gekozen. Een minimalistisch design met een zwarte stalen frame als basis. Als je naar binnenloopt zie je de open keuken met grote kastenwand die als scheiding zorgt tussen de woon-, eetkamer en het kantoor.

Open structuur droomhuis
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

De hoge raampartijen leggen een prachtige verbinding met het landschap. “Door de open structuur hadden we een leeg canvas als basis. Hier kan je alle stijlen in kwijt en kan je veel dingen constant veranderen.

Die flexibiliteit wilde ik omdat ik door mijn bedrijf MARIEKKE vintage regelmatig van meubels kan switchen.” Het huis zelf is uiteindelijk gebouwd op basis van een Mid-Century en Japanse stijl.

Mid-century droomhuis binnenkant
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

Creëer je eigen stijl

Als er iets belangrijk is zegt Marieke dat je jouw eigen stijl creëert. “Kijk ook eens naar buitenlandse bladen en merken die niet dicht bij je staan in plaats van alleen maar op Pinterest of Instagram.

Ontdek en ga niet mee met alle trends mee die er al zijn. Kijk eens in je kledingkast, je souvenirs, je favoriete sneakers, daar zitten allemaal dingen in die echt bij je passen. Als je vervolgens uitkomt bij een trend, dan is natuurlijk helemaal top.”

Jaren 80 inrichting
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

Mid-Century droomhuis met jaren ’80

Die stijlen heeft Marieke gekozen met een reden. Ze vindt van alles mooi en daarbij ging ze vragen beantwoorden als: ‘Wat komt er terug in mijn leven?’ en ‘Wat past echt bij mij?’. “Zo keek ik naar de mijn passie, de vintage meubels die verkoop.”

Bijna al mijn meubels bleken uit de jaren ’50, ’60 en ’70 te komen.” Ook op Japan heeft ze haar huis laten baseren. “Het is functioneel en eenvoudig bedacht.”

Marieke en haar ex-partner hebben over bijna alles nagedacht. Ze zijn voor kwaliteit gegaan en niet voor snelheid. Ze vertelt dat ze trots is op dat ze de tijd hebben genomen en over elk detail hebben nagedacht.

Japans droomhuis
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

Dat ze overal over na hebben gedacht blijkt wel. Zo is zelfs de overstek functioneel: deze valt over het huis heen waardoor er in de zomer geen direct zonlicht naar binnen valt en in de winter wél extra zonlicht naar binnen schijnt waardoor het huis verwarmd.

Droomhuis Marieke
Bron: fotograaf MARIEKKE vintage

De inrichting

Voor de inrichting van het huis hebben ze gekozen voor een bohemian stijl en jaren ’80 stijl. “Een interieur moet voor mij inspirerend zijn en creativiteit opwekken. De jaren ’80 stijl is vernieuwend, zorgt voor humor en maakt me vrolijk.

De bohemian stijl houdt het weer rustig en geeft meer geborgenheid.” Door deze stijlen samen te voegen hebben ze écht een eigen stijl gecreëerd. In het huis zijn veel natuurproducten gebruikt, zoals houten scheidingswanden en hardhouten kozijnen.

Mid-century droomhuis
Bron: Marieke

Alle materialen die je ziet zijn constructieve materialen, er is niks extra’s overheen gedaan. Zo is de vloer van zandcement, is er nergens stucwerk aangebracht én het zwart stalen frame is nog in het zicht. Dit maakt het huis puur.

Marieke’s hobby is inmiddels haar passie geworden en dat zie je écht terug in dit prachtige Mid-century droomhuis. “Inmiddels is het huis verkocht maar het was een fantastisch project.”

Do it yourself: zo maak je zelf een mid-century modern plantenstandaard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marieke ontwierp en realiseerde haar eigen Mid-Century droomhuis
Sluiten