Mid-century design in een fijn appartement in Brooklyn

Liefhebbers van mid-century design, eat your heart out! Het interieur van dit appartement in Brooklyn is een heerlijke verzameling van vintage meubels, gecombineerd met groene planten, heel veel groene planten. Dat laatste is overigens niet zo gek. Het huis wordt namelijk bewoond door David Azzoni van Turntable Lab en Lisa Muzon, eigenaar van Leaf and June. Haar bedrijf is gespecialiseerd in interior plant design en dat houdt in dat ze interieurs stylen met voornamelijk planten en op die manier het plantenleven naar New York City brengen. Je begrijpt natuurlijk wel dat ze haar eigen huis niet kon overslaan. In elke hoek staat dan ook wel een plant, cactusje of boom. Dit interieur leeft!

Na een tijdje in Brooklyn te hebben gewoond met huisgenoten werd Lisa verliefd op dit appartement in dezelfde buurt. De reden? Het huis heeft grote ramen op het oosten én westen. Beter kon niet, ze betrok het huis en vulde het met meubels en, je raadt het al, planten. Maar op een gegeven moment kwam David in haar leven. Hij trok bij haar in en als je gaat samenwonen, moet je concessies doen..

Ze kwamen erachter dat het huis te klein was voor twee personen en alle meubels. Lisa moest flink downsizen en dat bleek eigenlijk helemaal geen ramp. Ze moest veel meubels het huis uit doen, maar kwam er daarom wel achter dat ze eigenlijk heel veel in huis had, wat van weinig waarde was. Nu staan alleen nog maar spullen in huis die echt belangrijk zijn voor Lisa en David.

Wat overbleef na het downsizen? Een verzameling prachtig mid-century design, boeken en LP’s! De boeken zijn gesorteerd op kleur. Elke plank is in één tint. De platen verzameling is van David, uiteraard.

Ga jij binnenkort ook samenwonen en kun je nog wel wat advies gebruiken? Wij helpen je daarbij. Vanaf het moment dat jullie samen een huis zoeken tot het moment dat jullie echt gaan verhuizen en de boel inrichten. Bekijk hier onze handleiding samenwonen.

www.designsponge.com

Reageer op artikel:
Mid-century design in een fijn appartement in Brooklyn
Sluiten