admin
admin Binnenkijken 3 mei 2016

Before & after: van bouwval naar micro-loft in New York

Wie droomt er nu niet van een appartement in New York? Wandelen over de Brooklyn Bridge, picknicken in Central Park en ‘s avonds een echte American Party geven bij jou thuis. Alleen blijkt uit deze before & after-foto’s maar weer dat sommige lofts een goede opknapbeurt kunnen gebruiken. De architecten Scott Specht en Louise Harpman kwamen in Manhattan dit – op zijn zachtst gezegd – vervallen appartement van 40m² tegen en hebben dit omgetoverd tot een idyllische micro-loft.

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, had het appartement rare hoeken wat het plaatsen van een bank of tafel lastig maakte. Hierdoor was het maken van een duidelijke indeling in de woning haast onmogelijk. Tijd voor een opknapbeurt!

Specht en Harpman gingen met een duidelijk plan aan de slag. Door verschillende woonlagen te creëren, lijkt de loft nu veel groter. Daarnaast zit in de nieuwe indeling de badkamer verstopt onder de trap.

Aangezien de loft klein is, ligt de prioriteit bij goed gebruik van de ruimte. Door onder de trap een op maat gemaakte kast in te bouwen, is het aanschaffen van andere kasten overbodig en is er toch genoeg opbergplek. Handig!

Heb jij ook een kleine woonruimte? Check dan vooral ook even dit artikel met tips om een kleine ruimte handig in te delen!

De keuken geeft door het gebruik van glanzend witte opbergkasten en zeeblauwe keukenwand een mooi contrast tegenover de eikenhouten vloer. De witgeschilderde bakstenen muur is door deze vloer een echte eyecatcher. Zo oogt de loft ondanks het veelvuldig gebruik van donkere kleuren niet duister. Door de kastjes greeploos te houden, onstaat er ook een bepaalde rust en ruimtelijkheid.

Er zijn natuurlijk meer manieren om contrast aan te brengen in huis. Onze beste tips om te werken met contrast kun je hier lezen.

Boven de woonkamer is een open slaapkamer waar net genoeg ruimte is voor een tweepersoonsbed. Ook hier is onder de trap een op maat gemaakte kast geplaatst. De trap hangt als het ware aan stalen stralen, wat het appartement gelijk een industriële touch geeft.

Benieuwd naar meer before & after-voorbeelden? Lees dan ook deze artikelen:

www.contemporist.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Before & after: van bouwval naar micro-loft in New York
Sluiten