Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 3 feb 2020

Houden, hergebruiken of wegdoen? Zo zorg je ervoor dat je geen spijt krijgt

Kan jouw interieur wel een upgrade gebruiken, of ben je zelf uitgekeken op een meubelstuk? Het is verstandig om geen overhaaste beslissingen te maken en je meubels zomaar op straat te gooien. Je wilt er immers geen spijt van krijgen. Met deze checklist ga je die overhaaste beslissing tegen.

5 vragen aan jezelf om zeker te weten wat je met een meubelstuk kunt doen

1. Kan je het gebruiken in een andere kamer?

Misschien ben je een bepaald meubelstuk in de woonkamer zat, maar kan het nog wel heel verfrissend staan in een andere ruimte in huis. Ga daarom eerst goed alle kamers af en bedenk of het in één van die ruimtes misschien op een andere manier gebruikt kan worden.

Dat bijzettafeltje in de woonkamer kan eigenlijk best leuk als nachtkastje dienen naast je bed. En die commode gebruik je allang niet meer na de luierdagen van de kids, maar kan wel heel goed op een andere manier gebruikt worden.

2. Kan je het updaten?

Bespaar jezelf een overhaaste aankoop en bedenk eerst of je het meubelstuk dat je wilt vervangen een nieuwe look kan geven. Denk aan een nieuwe stoffering voor je stoelen of geef je houten meubels een nieuwe kleur met een likje verf.

3. Kun je onderdelen hergebruiken?

Kun je het meubelstuk uit elkaar halen? Dan kun je misschien bepaalde onderdelen hergebruiken voor andere meubels. Denk daarbij aan de planken uit een kast. Misschien ben je de kast zelf wel zat maar kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken in een andere kamer en komen de planken weer goed van pas.

Zo geef je je huis een upgrade zonder nieuwe meubelen aan te schaffen

4. Kun je het verkopen?

Oke, sommige meubelstukken zijn echt op, maar hoe vaak worden er wel niet spullen bij het grof vuil gegooid en later weer opgehaald door anderen, die er wel iets mee kunnen? Overweeg daarom altijd om je spullen te verkopen. Zet ze op marktplaats en het zal je verbazen wat men te bieden heeft!

5. Heb je genoeg opslagruimte?

Als je alle voorgaande vragen met een ‘nee’ hebt beantwoord, dan zie je waarschijnlijk niet in waarom je het afgedankte meubelstuk nog zou bewaren. Maar als je toch genoeg opslagruimte hebt in de kelder, zolder of garage bijvoorbeeld dan raden we je toch aan om het te bewaren.

Je weet namelijk maar nooit wanneer het nog van pas zal komen en misschien dat je er zelf niks meer aan zult hebben, maar een vriend of familielid misschien wel.

Tijd om afscheid te nemen

Heb je zelfs de laatste vraag met een ‘nee’ beantwoord? Dan is het een goede beslissing om afscheid te nemen van deze meubels. Bedenk wel dat wanneer het meubelstuk nog bruikbaar is je er goed aan doet het te schenken aan een kringloopwinkel. Zo doe je meteen weer iets goeds voor de maatschappij en het milieu!

Tips! 6 kringloop tips om áltijd met de mooiste vondsten naar huis te gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Houden, hergebruiken of wegdoen? Zo zorg je ervoor dat je geen spijt krijgt
Sluiten