Frederique Rekers
Frederique Rekers Duurzaam 23 apr 2021

Hartstikke duurzaam: deze meubels gemaakt van petflessen wil je echt even zien

In de nieuwe rubriek ‘Duurzaam wonen’ gaan we jullie alles vertellen over hoe je duurzaam kunt wonen in je eigen huis. Het kan je veel opleveren, namelijk een lagere energierekening, meer wooncomfort én je draagt bij aan een beter milieu. Wij delen de tips en tricks die er zijn om jouw huis duurza(a)m(er) te maken.

Dit kan goedkoop én erg stijlvol met de volgende meubels gemaakt van petflessen.

Meubels gemaakt van petflessen

Om te voorkomen dat de stapel wegwerpplastic blijft groeien ontwerpen steeds meer designers meubels gemaakt van petflessen. Door milieuvriendelijk te produceren wordt de ecologische voetafdruk verkleind.

De duurzame productie van de meubelen zorgt er gelukkig niet voor dat er wordt ingeleverd op kwaliteit, comfort en design want de volgende meubels gemaakt van petflessen willen wij meteen in huis halen.

Met de meubels draag je een steentje bij aan een duurzaam en mooi interieur én aan het terugdringen van het wereldwijde plasticprobleem. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast.

Eetkamerstoel van Zuiver

Deze stoel laat zien dat duurzaam ook erg mooi kan zijn. Naast de prachtige looks en het zitcomfort van deze stoel heeft hij ook een erg leuke naam: Thirsty chair.

Deze bijzondere stoel van Zuiver heeft zijn naam te danken aan de 100 (!) petflessen die er nodig zijn voor de productie van de stoel.

Ook het frame van de eetkamerstoel is ecoproof want hij is gemaakt van 100% recyclebaar en hernieuwbaar staal. De stoel is verkrijgbaar met en zonder armleuningen en je hebt keuze uit vier kleuren: blauw, zachtroze, asgrijs en donkergrijs.

Pet(fles)je af

Interieurmerk Ferm Living heeft een kleed gemaakt van polyester, dat gerecycled is uit petflessen. Het merk is volop bezig om steeds duurzamer te worden en dat doen ze goed met dit kleed gemaakt van 292 petflessen.

Ze vonden één kleed niet genoeg dus ze hebben ook een smaller, langer kleed gemaakt van 148 petflessen, een kussen van 55 petflessen en een deurmat van 48 petflessen. Genoeg keuze dus voor iedereen.

Een designbank van petflessen

Deze Deense design sofa is gemaakt van maar liefst 165 petflessen. De petflessen worden gesorteerd, gereinigde en omgevormd tot fijne weefsels en vervolgens getransformeerd tot polyester.

Het resultaat? Een heerlijke bank om op te zitten. De bank heeft een redelijk simpel design en komt in een prachtige groene kleur. Dit geeft een mooi contrast met de schuine, zwarte poten.

Veeg je voeten op petflessen

IKEA wil steeds duurzamer en verantwoorder produceren. Zo hebben ze laatst de KLIPPAN bank van gerecyclede broeken uitgebracht en verrassen ze ons nu met een KRISTRUP deurmat gemaakt van zes petflessen. Het beste is: hij kost maar €0,79.

Duurzaam wonen: recyclen in stijl – 5 x een mooie recycle prullenbak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BouwenwonenvtwonenElleIKEA

Reageer op artikel:
Hartstikke duurzaam: deze meubels gemaakt van petflessen wil je echt even zien
Sluiten