Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Tips 11 feb 2020

Doen: verf je meubels in dezelfde kleur als de muur erachter

We zijn gek op originele ideeën waarmee je met een klein budget een ‘nieuw’ interieur creëert. Voor dit idee heb je niet meer nodig dan een blik verf, een kwast of roller en een beetje geduld.

Door je meubels en muur in dezelfde kleur te verven schep je rust in je interieur. Ben je uitgekeken op je oude bureau of saaie kast? Door deze meubels in dezelfde kleur te verven als de muur erachter wordt dit één mooi geheel en zien je meubels er weer als nieuw uit. Juist als je een sfeervol en niet te druk interieur wilt is dit een super leuk idee.

Waar moet je op letten bij het verven?

Voor het verven van de muur heb je vaak andere verf nodig dan voor het verven van meubels. Hierdoor kan de muurverf er net wat anders uitzien dan de lakverf, ook al heb je deze laten mengen in dezelfde kleur.

Als je je meubels en muur in dezelfde kleur wilt verven is krijtverf daarom een goed idee. Krijtverf is namelijk geschikt om zowel de muur als meubels mee te verven. Zo krijg je geen kleurverschil tussen de muur en meubels en het beste resultaat.

Het is in de meeste gevallen verstandig om je meubels eerst goed op te schuren en in de grondverf te zetten, zodat de krijtverf goed blijft zitten.

Welke kleur?

De belangrijkste keuze die je moet maken bij het verven van de muur en meubels is natuurlijk de kleur. Ga je voor een lichte kleur voor een frisse uitstraling? Of wil je juist een intieme hotel chic sfeer neerzetten en ga je voor donker? De keuze van de kleur hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke woonstijl, maar ook van de hoeveelheid licht in de ruimte.

In een woonkamer met weinig licht is het misschien minder handig om een donkere hoek te creëren, tenzij je het niet erg vind om in een donkere ruimte te zitten. In de slaapkamer kan een donkere ruimte juist ontzettend sfeervol zijn. Zeker als je dit combineert met lichte woonaccessoires die door de donkere achtergrond nu extra goed te zien zijn.

Ideeën voor het verven van meubels en muur in dezelfde kleur

Verf een IKEA kast in dezelfde kleur als de muur. Door een omlijsting op de muur te plakken creëer je een extra chic gevoel en de greepjes op te deur zorgen voor een mooi contrast.

Door een donkere kleur niet helemaal tot aan het plafond te schilderen zorg je ervoor dat de ruimte niet te donker wordt. Extra leuk: de kapstok is een mooi detail waar je heel makkelijk elke keer opnieuw verschillende woonaccessoires aan kunt ophangen.

Deze sfeervolle kleur zorgt ervoor dat de ruimte net iets gezelliger wordt dan bij een witte muur. De donkere accessoires steken goed af en komen mooi tot zijn recht bij deze kleur.

Ook met een spannende kleur zoals deze rode muur kan je juist rust creëeren door alles in dezelfde kleur te verven. Zelfs de radiator is in dezelfde kleur geverfd om alles één mooi geheel te laten vormen.

Extra leuk is het om ook de plinten en deur in dezelfde kleur te verven. Zo is echt alles één mooi geheel en kan je contrast creëren met woonaccessoires en planten.

De smaak te pakken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doen: verf je meubels in dezelfde kleur als de muur erachter
Sluiten