Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 29 jul 2018

Dit bijzonder ingerichte ‘meubelhuis’ heeft plek voor letterlijk alles

Dit Japanse huis heeft zijn eigen naam: ‘House of Furniture’ ofwel ‘Het Meubelhuis’ en is precies het tegenovergestelde wat je van een Japans huis verwacht. Vaak gaat de interieur daar om minimalisme, maar dat is hier niet aan de orde. Letterlijk alles past in dit meubelhuis van 114 vierkante meter.

Je ziet in één oogopslag alles in het huis, maar daar draait het hier ook juist om. Doordat in dit huis alle opbergbakken gewoon pontificaal aan de muur hangen, wordt het traditionele concept van ‘opbergen-bakken-zijn-lelijk-en-horen-onder-het-bed’ zo de deur uitgegooid.

meubelhuis
Kenta Kawamura

Japans gezin

Het Japanse gezin heeft om heel praktische redenen voor dit multifunctionele huis gekozen. “We hebben een levendige ruimte gecreëerd waarin het leven van de kinderen duidelijk naar voren komt.

Daarom hebben we het opruimsysteem voor de spullen van de kinderen geïntegreerd in het interieur, we hadden er gewoonweg niet genoeg plek voor anders. Nu hebben we één fijne open en grote ruimte.”

Dit vind je vast ook interessant: Dit Tiny House is stijlvoller dan jouw interieur (ja, dat durven we te zeggen)

De woonkamer is ook de kast

De grote brede eettafel staat (zoals je hierboven op de foto kan zien) middenin de kamer en is omgeven door kasten. Kledingkasten om precies te zijn. Deze zijn allemaal in lijn met elkaar: licht hout. Van de stoelen, tot de tafels, plafond en kasten. Elk meubelstuk of deel van het interieur matcht met elkaar. Wat hier perfect werkt zodat het huis niet té druk oogt.

binnenkijker meubelhuis

Ruimte creëren

Ruimte creëren in een niet al te groot huis waarin elke ruimte multifunctioneel is, is geen makkelijke taak. Toch het dit Japanse gezin gelukt. Door alle meubels licht te maken van licht hout en de muren en deels de vloeren consistent wit te houden.

binnenkijker meubelhuis
Kenta Kawamura

Is het een tiny house?

Je zou bijna kunnen stellen dat dit een grote versie is van de bekende stijl ‘Tiny House’. Elke ruimte is immers erg efficiënt in gebruik. De ruimte onder de trap wordt handig gebruikt voor opberg ruimte maar ook de keuken past er perfect onder. Het voelt nog knus aan ook!

Kijk je graag bij meer bijzondere huizen naar binnen?

Bron: treehugger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit bijzonder ingerichte ‘meubelhuis’ heeft plek voor letterlijk alles
Sluiten