Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Duurzaam 27 okt 2020

Bye bye Black Friday: IKEA komt met ‘Bring Back Friday’ en dat is geweldig

Misschien staat Black Friday al een tijdje in jouw agenda omcirkeld. Op deze dag zijn talloze items in de sale, waardoor er uiteraard enorm veel producten gekocht worden. Als reactie hierop komt IKEA dit jaar met ‘Bring Back Friday’ en we vinden dat een fantastisch plan.

Het idee: IKEA koopt een periode lang jouw gebruikte IKEA-spullen terug. Zo hoeven meubels die nog in goede staat zijn, maar die je niet meer gebruikt niet weggegooid te worden. Dat betekent dat jouw BILLY, KALLAX en MALM een nieuw leven krijgen, en niet op de vuilstort belanden.

Voor het inruilen van de meubels krijg jij een bedrag van 30% tot 50% van de originele prijs – en dit geld kan jij weer gebruiken om nieuwe IKEA spullen te kopen. T贸p deal, vinden we.

De IKEA Meubel inruilservice

De meubels die jij hebt ingeleverd, verkoopt IKEA weer door in een speciale koopjeshoek. Daar maken ze overigens geen winst op, want de meubels worden voor precies dezelfde prijs verkocht als de hoeveelheid van de tegoedbon die jij gekregen hebt. Er wordt dus geen extra marge gerekend.

Enne, de tegoedbon die je terugkrijgt voor het inruilen van je meubels is onbeperkt geldig. Dat betekent dus dat je niet meteen nieuwe meubels hoeft te kopen, maar dat je er ook nog een paar nachtjes over kunt slapen. Zo probeert IKEA impulsaankopen alvast te voorkomen, wat zeker geen overbodige luxe is in een winkel met zo veel leuks.

Deze items kan je weer inleveren bij IKEA

Goed om te weten: je kunt niet voor 谩l je IKEA prullaria weer terecht bij de winkel. Meubels die wel ingeleverd kunnen worden voor een tweede leven zijn:

  • Alle ladekasten
  • Boekenkasten en wandplanken
  • Kleine tafels
  • Tv meubels
  • Eettafels
  • Bureaus
  • Stoelen zonder bekleding

Verder is het belangrijk dat je het artikel schoon, onveranderd (het meubel mag dus niet geschilderd of gepimpt zijn) en volledig gemonteerd naar de winkel brengt. Grote items als kasten en tafels kunnen eventueel opnieuw gemonteerd worden in de winkel, daar is plek voor vrijgemaakt.

De Meubel inruilservice is vanaf nu te gebruiken. Via de IKEA website check je eerst of jouw meubels geruild kunnen worden. Ook kan je meteen invullen in welke staat je ze inlevert (als nieuw, gebruikssporen en zware gebruikssporen). Op basis daarvan wordt de prijs berekend die jij ervoor terug krijgt.

Meer lezen over IKEA?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bye bye Black Friday: IKEA komt met ‘Bring Back Friday’ en dat is geweldig
Sluiten