Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 25 nov 2019

6 verschillende patronen waarmee je metrotegels in huis te de show stelen

Waar we een paar jaar geleden nog spraken van een trend, kunnen we inmiddels wel met zekerheid zeggen dat de metrotegel here to stay is. De metrotegel is namelijk niet alleen stijlvol, maar ook nog eens heel veelzijdig. Wij deze 6 mogelijke metrotegel patronen waarmee je alle aandacht naar je metrotegels trekt.

Van klassiek tot súper origineel, dit zijn onze 6 favoriete manieren om metrotegels in huis toe te passen.

1. Half-half

De meest klassieke manier om metrotegels te leggen, is met een half-half patroon. Hiermee kan het eigenlijk niet mis gaan. Het staat strak en is gemakkelijk te leggen. Mooi bij witte tegels, maar net zo goed bij metrotegels met een kleurtje.

2. Verticaal half-half

Je kunt tegels “gewoon” horizontaal op de muur plakken, maar verticaal geeft ook een heel leuk effect! Door de verticale lijnen zorg je namelijk dat de ruimte een stuk hoger lijkt dan dat ‘ie daadwerkelijk is.

3. Verticaal recht

Waar een half-half patroon de ruimte een stuk speelser maakt, zorgt het verticaal recht leggen van metrotegels juist voor een heel luxe effect. Ideaal voor een badkamer, of een fancy restaurant bijvoorbeeld.

4. Vissengraat

Een visgraatpatroon op de vloer zien we veel vaker voorbij komen, maar een visgraatpatroon met metrotegels op de muur vinden we al helemaal stunning. Helemaal als er voor een extra donkere voeg gekozen wordt, zodat het patroon van de tegels nog eens extra opvalt. Hallo contrast!

5. Vissengraat, maar dan gedraaid

Als je het visgraatpatroon 45 graden draait, krijg je een heel ander effect. Het legpatroon is hetzelfde, het effect heel anders.

5. In vierkanten

Deze manier van metrotegels leggen zien we sinds kort steeds vaker voorbij komen. Een goede manier om nog meer aandacht naar je tegelmuur te trekken, we like it.

Meer lezen over metrotegels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 verschillende patronen waarmee je metrotegels in huis te de show stelen
Sluiten