Interieur crush: een ode aan Amsterdam met de stijlvolle Metrobowl van Frederik Roijé

Doordat de Roomed redactie iedere dag het internet afstruint op zoek naar de leukste interieurtrends en inspiratie, doen we zó vaak leuke ontdekkingen. Daarom delen we elke week onze favoriete vondst met je. Deze week zijn we hopeloos verliefd geworden op de metrobowl van Frederik Roijé.

Hij is stijlvol, uniek én tijdloos: de metrobowl van Frederik Roijé. Acht jaar geleden ontwierp de designer deze bijzondere schaal. Maar om een ode te brengen aan Amsterdam en zijn Gouden Eeuw, is er nu een limited edition van de schaal uitgekomen. We hoeven ons natuurlijk niet af te vragen welke kleur deze uitvoering is geworden: goud!

roomed-metrobowl-frederik-roije
roomed-metrobowl-frederik-roije

Frederik koos ervoor om zich te laten inspireren door de Gouden Eeuw, omdat die tijd erg belangrijk was voor de vorm Amsterdam. Zo stammen onze bekende grachten ook uit die tijd. De schalen worden overigens niet ver van huis gemaakt: alle schalen zijn made in The Netherlands op een duurzame manier.

Fruitschaal?

De schaal is natuurlijk te gebruiken als fruitschaal, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je de schaal gewoon als eyecatcher in je appartement neerzet.

roomed-metrobowl-frederik-roije

Ook zo’n stijlvolle metrobowl?

De metrobowl is verkrijgbaar in het aluminium, wit, zwart en op dit moment dus ook in het goud. Ben je meer fan van New York dan Amsterdam? Goed nieuws, want er is ook een prachtige versie van The Big Apple verkrijgbaar. Voor een metrobowl betaal je minimaal € 199 euro.

Al eerder liet Frederik Roijé zich inspireren door Amsterdam bij het ontwerpen van deze vogelhuisjes. Met deze lieve huisjes haal jij zowel Amsterdam als de vogels bij jou in je achtertuin. Nog meer goud zien? Dan is dit interieur vast iets voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieur crush: een ode aan Amsterdam met de stijlvolle Metrobowl van Frederik Roijé
Sluiten