Met dit duurzame huis word je weer één met de natuur

Met dit duurzame huis word je weer één met de natuur

Dit bijzondere huis ligt in een piepklein dorpje op de Turkse en Griekse grens. De ‘Cabin’ is makkelijk verplaatsbaar, duurzaam én multifunctioneel.

Het Turkse architectenbureau So? Architecture & Ideas heeft het project bedacht en uitgevoerd. Het houten huis is gemaakt van speciaal hout en polycarbonaat. Het huis gaat door het lichte hout helemaal op in de omliggende natuur.

Duurzaam huis

Het is ook de bedoeling dat de ‘Cabin’ zoveel mogelijk in de natuur doorbrengt. Daarom zijn er – om zelfvoorzienend te zijn – ook zonnepanelen aangebracht op het dak. Naast de zonnepanelen is er ook een opvangsysteem voor regenwater gebouwd!

Aanpasbaar op het klimaat

Het huis is slechts 18 vierkante meter groot (!) en is gemaakt om zo min mogelijk impact te hebben op de natuur. De gevels van het huis – de bouwmaterialen en het grote raam, zijn zo gemaakt dat het zich aanpast aan verschillende klimaten. Bijna de hele muur kan open worden gezet!

Inhabitat

Dit vind je vast ook interessant: Dit bijzondere huis staat op het platteland van Tsjechië

Multifunctioneel

De muur die kan worden opengeklapt fungeert ook als veranda. Het raam kan vervolgens naar boven worden open geklapt waar je lekker onder kan schuilen. Het werkt dan als een soort dakje. In totaal zijn er drie verschillende slaapruimtes. Eén beneden en de andere twee boven. Op de beneden verdieping vind je ook het toilet, de open keuken, de eetkamer en de woonkamer.

Ben je benieuwd naar wat je nog meer met kleine ruimtes kan doen? Raak helemaal geïnspireerd door deze tips en Tiny-Houses!