admin
admin Badkamer 10 apr 2014

Met deze vijf tips tover je je badkamer om tot een oase van rust

Rust moet je nemen, maar ook creëeren. De ideale plek hiervoor is de badkamer, waar je je kunt onderdompelen in een oase van rust – als het goed is tenminste. Kan die van jou wel een beetje zen gebruiken? Lees dan onze zes tips om jouw badkamer spa-waardig te maken.

Bron: Pinterest

Tip 1 | Ruim op
Misschien dat je hier al een tijdje tegenaan hikt, maar nu is het uitstellen afgelopen. Rommel, maar ook allerlei potjes en flesjes ogen onrustig en daardoor kun je niet ontspannen. Een kast in je badkamer is dan een ideale oplossing. Hier kun je namelijk alles netjes in opbergen. Ga niet alles klakkeloos overplaatsen, maar wees ook kritisch over welke producten je wel en niet wilt bewaren. Alles achter de kastdeuren laten verdwijnen is natuurlijk zonde. Mooie parfumflesjes kun je ter decoratie op een plank zetten of achter een glazen deurtje plaatsen.

Bron: Pinterest

Tip 2 | Nissen
Kleine badkamers zijn vaak onregelmatig van vorm en in de muren en vloer komen nogal eens uitstulpingen en nissen voor. Dit laat de ruimte niet alleen kleiner lijken, maar oogt ook onrustig. Je kunt ze wegwerken óf er juist gebruik van maken, door er bijvoorbeeld een legplank in aan te brengen.

Bron: Bhg
Bron: Bookerboy
Bron: Kb home

Tip 3 | Natuurlijke materialen
Vaak worden in de badkamer tegels gebruikt, die soms zelf lopen tot het plafond. Dit kan nogal steriel en koud ogen. Natuurlijke materialen bieden dan een goed tegenwicht. Denk bijvoorbeeld aan een houten bankje om je handdoeken op te leggen, een antieke rotan stoel in de hoek of een kast met houten planken. Dit laat je badkamer behaaglijker aanvoelen.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Tip 4 | Verlichting
Nu de basis voor een sfeervolle badkamer is gelegd, is het tijd voor de details. We legden al eerder uit hoe je met licht sfeer kunt maken, maar voor je badkamer ligt dat niet zo simpel. Je kunt niet zomaar extra lampen plaatsen, want dat kan levensgevaarlijk zijn. Let erop dat je exemplaren gebruikt die bestand zijn tegen vocht en plaats nergens een lamp waar water bij kan komen. Dat gezegd hebbende zijn er uiteraard nog genoeg creatieve mogelijkheden. Zeer geschikt zijn exemplaren voor buitengebruik, vooral sfeerverlichting. Ook mooi zijn kleine halogeenspots bij planten. Als je ze zo in de pot steekt dat ze omhoog schijnen tegen de bladeren aan, creëer je een mooi lichtspel op muren en plafond. En last but not least zijn kaarsen. Plaats er bijvoorbeeld een aantal rondom je bad en je wordt gegarandeerd weer helemaal zen. Eventueel een wijntje erbij (en een leuke metgezel); wij zouden het wel weten.

Bron: Pinterest

Tip 5 | Decoratie
Om je muren op te fleuren, kun je schilderijen ophangen. Gebruik echter geen foto’s of papier, want door het vocht zullen deze na korte tijd opzwellen en beslaat het glas. Wel geschikt zijn schilderijen van olie- of acrylverf op linnen of hout (met een beetje creativiteit kun je ook die ook zelf maken!) of emaille posters. Ook kun je je muur behangen met bevoordeeld een exemplaar uit de prachtige waterproof collectie van Wall&Decò.

Bron: Pinterest

Tip 6 | Groen
Planten zorgen altijd voor sfeer, dus ook op je badkamer kunnen ze niet ontbreken. De meeste doen het zelfs bijzonder goed vanwege het extra vocht dat ze krijgen van de waterdamp. Let er wel op dat er voldoende licht is. Heb je dit niet? Dan zijn kunstbloemen een goed alternatief.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze vijf tips tover je je badkamer om tot een oase van rust
Sluiten