Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Eetkamer 13 feb 2018

Met deze tips past de eettafel tóch in jouw kleine huisje

Wanneer je in een klein huis woont, moet je heel creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Qua meubels staat de eettafel dan vaak niet bovenaan het verlanglijstje, omdat het bed, de bank en de kledingkast nu eenmaal voorrang hebben. En dat snappen we! Maar als je houdt van gezellige en uitgebreide etentjes met vrienden, is het wel minder gezellig als je je gasten de bank moet wijzen.

Om jouw huis zo goed mogelijk in te delen, geven wij je vijf waardevolle tips zodat die eettafel en stoelen tóch in jouw kleine huisje passen.

1. Wees creatief met de ruimte die je wél hebt

Als je de eettafel zelf niet echt gebruikt en je de tafel alleen nodig hebt wanneer je vrienden of familie hebt uitgenodigd voor een dinertje, dan volstaat een inklaptafel al snel! Zo’n tafel verstop je gewoon achter de kast of het gordijn en hoeft pas tevoorschijn te komen als je het echt nodig hebt. Woon je in een studio? Koop dan ook een paar krukjes om te stapelen. Als je gasten hebt, zet je de tafel bij je bed, zodat je je bed ook kunt gebruiken als extra zitplek. Wij zetten de leukste krukjes als budgettoppers voor jou op een rijtje!

2. Geef je eettafel meerdere functies

Studeer je nog of werk je veel vanuit huis? Doe je bureau dan de deur uit het tover je eettafel om tot home office. Scheelt toch weer een meubel in de kleine ruimte!

Kleine tafel

3. Kies de juiste kleur

Bij een kleine ruimte is het handig om de kleuren van je eettafel en stoelen gelijk te houden met de rest van de meubels. Laat de kleuren van je interieur lekker met elkaar blenden voor meer rust. Kleuren in hetzelfde palet ogen altijd rustiger dan wanneer je je eettafel of stoelen schildert in een kleurige uitschieter.

>> Een lesje kleur kiezen

4. Houd het minimalistisch

Bij veel meubels in een kleine ruimte is dit echt de beste tip die we je kunnen geven! Houd de rest van het interieur strak en rustig. Natuurlijk kun je wat accessoires neerzetten en ophangen, maar kies dan alleen wat je écht mooi vindt. Less is more, in dit geval. Heb je inspiratie nodig? Check dan even deze compacte studio, waarbij de accessoires ‘geclusterd’ worden.

5. Leg je neer bij de kleine ruimte die je hebt

Kleine huizen zijn bijna altijd de gezelligste huizen. Dus voordat je gekke capriolen gaat uithalen om je kamer groter te laten lijken, geven we je de belangrijkste tip: omarm de kleine ruimte die je wél hebt! Investeer je geld liever in mooie accessoires, gezellige stoffen en een fijn servies dan dat je de hele kamer moet verbouwen om maar zo veel mogelijk meubels kwijt te kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze tips past de eettafel tóch in jouw kleine huisje
Sluiten