Renée Leeuw
Renée Leeuw Kerst 23 feb 2015

Met deze lamp krijg je zelfs in de donkerste kelderruimte zonlicht in huis!

Of je nou wel of geen zomermens bent, vrijwel iedereen houdt van zonlicht en vrijwel ieder mens heeft zonlicht ook daadwerkelijk nodig (tenzij je albino bent natuurlijk). Anyway, over het algemeen hebben we het liefst zoveel mogelijk zonlicht in huis, maar lang niet alle woningen hebben grote ramen op de zonkant.

Het Italiaanse bedrijf Coelux heeft misschien wel dé oplossing van de toekomst, namelijk een lamp, waarvan het licht haast niet te onderscheiden is van ècht zonlicht.

Stel je voor..
Een zonnestraaltje in de kelder, in je huis dat vroeger een ondergrondse garage was of neem deze veilige bunkerwoning: onwijs gaaf, maar hoe fijn zou het zijn als je ook nog een beetje daglicht krijgt onder de grond? Of in elk geval de illusie van zonlicht.

Hoe werkt het?
Zoals wij de lucht zien, lijkt deze blauw. Dat komt doordat het zonlicht door de dampkring verstrooid wordt. Coelux doet hetzelfde met het licht van de lamp en daardoor ervaren wij dit als natuurlijk zonlicht. Cool hè? De lamp komt in verschillende versies met elk een andere lichtinval. Het hele technische verhaaltje wordt verteld in onderstaande video.

Wat kost het?
Je voelt ‘m waarschijnlijk wel aankomen, maar deze innovatieve lamp kost behoorlijk wat knaken. Voor ongeveer €50.000,- kun je de zon kopen.

We kunnen ons zo voorstellen dat je die investering niet direct aan gaat en daarom hebben we nog een handige tip voor je: gebruik spiegels om zonlicht te brengen naar hoeken van de kamer, waar het normaal gesproken niet komt!

www.want.nl

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze lamp krijg je zelfs in de donkerste kelderruimte zonlicht in huis!
Sluiten