Redactie
Redactie Gesponsord 14 okt 2020

Met deze gadgets haal je het beste uit je me-time

Je huis is vooral de plek om tot rust te komen. Nu we massaal thuiswerken is dat lastig. Deze drie gadgets helpen je handje om het beste uit je me-time te halen.

Als er een ding is dat helpt om tot rust te komen, dan is het muziek. Het laat de endorfine (ja, dat gelukshormoon!) door je lichaam stromen en vermindert stress. Zeker muziek die hetzelfde ritme heeft als je hartslag of ademhaling heeft een rustgevend effect. Het enige puntje van aandacht is dat je pas echt goed in muziek kan opgaan als je niet wordt gestoord door je omgeving. Hallo, noise-cancelling koptelefoon!

Ultieme gadget voor me-time: noise-cancelling headphone

Misschien wel de allerbeste koptelefoon van dit moment is de Sony WH-1000XM4. Hiermee kan jij je volledig van de buitenwereld afsluiten. Bovendien geniet je van een onwijs mooi geluid, dankzij het High Res Audio-geluid door de DSEE Extreme-codec. Ieder detail en de gelaagdheid van jouw muziek komt volledig tot zijn recht. Zelfs in je grijsgedraaide nummers ontdek je nieuwe elementen!

Het nadeel van afgezonderd zijn van de buitenwereld is dat je dingen kunt missen die je juist niet wil missen. De deurbel bijvoorbeeld, als je een pakketje verwacht. Met de Sony WH-1000XM4 is dat probleem er niet: je kunt instellen dat omgevingsgeluid minder wordt onderdrukt en dat de koptelefoon stemmen herkent en doorlaat. Als je zelf iets zegt of je koptelefoon afzet, pauzeert de koptelefoon je muziek of podcast automatisch.

Ongestoord bingen met het mooiste beeld

Er is een verschil tussen bingewatchen uit verveling en een bewust me-time moment met een goede film of serie. Bij dat laatste ga je helemaal op in wat je ziet en leg je andere ‘prikkels’ – ja, die smartphone dus! – even helemaal weg. Dat kan ook midden op de dag, even een uurtje als pauze van al het werk en de drukte. Nadeel is dat je beeldscherm overdag wat minder mooi de kleuren laat zien door het daglicht wat in je huiskamer binnenkomt. En om nou midden op de dag de gordijnen dicht te doen, is ook niet bepaald gezellig.

Met de Samsung QE55Q95TALXXN kun je de gordijnen lekker openlaten. Deze 55 inch 4K-tv past de helderheid van het beeld namelijk aan het omgevingslicht aan. Bovendien zorgt het LED-paneel voor een sterkt contrast van wit en zwart en levensechte kleuren. Ook als je film of serie niet specifiek voor 4K is gemaakt, kun je toch van 4K kwaliteit genieten: de tv analyseert de bron en herstelt verloren details. Daardoor heb je geen last van ruis in het beeld en kun je helemaal opgaan in je favoriete serie.

Spelletjes, tekenen en relaxen

Niks zo ontspannend als een spelletjesavond of even lekker creatief bezig zijn. Nadeel is dat ’t vaak rommel geeft, wat dan weer minder goed is voor dat ‘zen-gevoel’ waarvoor me-time is bedoeld. Life-hack: de Acer Chromebook R13. Een laptop met een haarscherp beeld waarmee kunt schrijven en spelletjes kunt spelen. Maar wat deze laptop vooral erg handig maakt voor het gebruik bij allerlei soorten hobby’s, is dat hij 360° draaibaar is. Je kunt hem daardoor als laptop gebruiken, maar je tovert hem ook eenvoudig om in een tablet. Spelletjes zijn er daardoor makkelijk mee te spelen en je kunt er dus ook mee tekenen!

Dankzij het 4 GB RAM en 64 GB Flash-geheugen start de Chromebook onwijs snel op. Het besturingssysteem Chrome OS ondersteunt die snelheid en maakt het apparaat heel gemakkelijk in gebruik.

In samenwerking met Expert

Reageer op artikel:
Met deze gadgets haal je het beste uit je me-time
Sluiten