Rosa Bertram
Rosa Bertram Architectuur 17 mei 2018

Met deze boomhut komen je kinderdromen uit (en hij staat op Airbnb!)

Net buiten het dorpje Woodstock, zo’n twee uur buiten New York City, staat deze droom boomhut genaamd ‘Inhabit Woodstock’. Architect Antony Gibbens ontwierp deze moderne ‘boomhut’ dat, hoewel het huis van hout is gemaakt en op hoge palen staat, toch een heus huis is met hoge plafonds en comfortabel interieur.

Het ‘Inhabit Woodstock’ huis ligt aan een meer en kijkt uit over het prachtige Catskills gebergte. De stijl van het huis is helemaal op de omgeving aangepast. Ook staat het huis maar op drie punten in contact met de grond. Een betere combinatie tussen een écht huis en boomhut kun je volgens ons niet krijgen.

Roomed - Boomhut

Materiaal van de Inhabit Woodstock boomhut

De boomhut is gemaakt van lokaal verkregen hout. Grappig feitje is dat de boomhut van hetzelfde materiaal is gemaakt als dat van de buren. Dus van bomen uit het bos waar het huis staat. Bij het ontwerpen van de boomhut is er rekening gehouden met de eventuele nadelen van een boomhut (lees: benauwd gevoel, laag plafond). Zo zijn de plafonds juist extra hoog gebouwd zodat je geen benauwd gevoel krijgt als je via de trap de slaapkamer inloopt. Maar ook weer niet zo hoog, dat de knusheid van het boomhutgevoel verdwijnt.

Roomed - Boomhut
Roomed - Boomhut

Licht en ruimte

De ramen in de boomhut zijn ook expres heel breed en hoog gemaakt om éxtra het gevoel te krijgen dat je middenin in de natuur zit. Sommige ramen zorgen voor extra ruimte doordat ze zijn gemaakt op schuine muren.

Roomed - Boomhut

Jouw droom boomhut? Het staat te huur!

En geloof het of niet, maar deze boomhut staat gewoon te huur op Airbnb! Een nachtje kost je 282 euro per nacht. Het is bedoeld voor twee gasten en heeft zelfs een jacuzzi. Een prachtige manier om de chaos van de stad even van je af te zetten!

> Ook leuk: deze vriendengroep bouwden een boomhuttenpark om altijd bij elkaar te kunnen blijven wonen!

Bron: AntonyGibbonDesigns

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze boomhut komen je kinderdromen uit (en hij staat op Airbnb!)
Sluiten