Met deze 4 stappen geef je elke kamer in no time een goede opfrisbeurt

Heb je het soms te druk voor een echte grote schoonmaak? Er zijn gelukkig wat trucjes waar je heel wat tijd mee kunt besparen. Met dit handige stappenplan heb je elke kamer in no time weer opgefrist.

Van de beste geuren voor thuis tot een handig apparaat waarmee je je vloer in één beweging stofzuigt én dweilt: wij geven je een aantal handige tips.

1. Ruim alle losse troepjes en rommeltjes op
De ruimte opfrissen betekent niet alleen schoonmaken, maar vooral ook opruimen. Een opgeruimd huis zorgt nu eenmaal voor een instant verzorgde look. Dus, weg met al die kleine rommeltjes! Kleine objecten die je dagelijks nodig hebt (denk aan je sleutels, portemonnee en zonnebril) berg je op in een mooi kartonnen doosje die je op een dressoir of in de kast zet.

Lees je veel boeken, tijdschriften en kranten? Laat ze niet rondslingeren in het huis, maar leg ze op een net stapeltje of in een stijlvolle lectuurmand. Houd ook het aanrecht zo rustig mogelijk. Kookgerei netjes in de kast! Losse spulletjes op het nachtkastje kun je beter ook vermijden. Deze vangen veel stof en daarnaast zorgt het voor een onrustige look, wat zeker niet wenselijk is in een ruimte waar je juist moet kunnen relaxen..

2. Tijd om schoon te maken!
Zijn alle oppervlakten in je huis opgeruimd en leeg? Mooi! De tweede stap is namelijk afstoffen en schoonmaken. Want een dikke laag stof op de tv doet je interieur echt geen goed. Maak een emmer met sop en stof alle oppervlakten af. In a rush? Voor een snelle schoonmaaksessie zijn kant-en-klare schoonmaakdoekjes dé uitkomst.

3. Reinig en onderhoud de vloer in één handeling
Oké, de meubels zijn schoon, dan is nu de vloer aan de beurt. Stofzuigen en dweilen is normaliter een hele klus. Maar met de Floor Cleaner FC5 van Kärcher bespaar je jezelf heel wat tijd. Dit handige apparaat reinigt en onderhoudt je je vloer in één beweging. Zuigen en dweilen tegelijkertijd, of het nu gaat om nat of droog vuil. Waar dat op neer komt? Vijftig procent tijdsbesparing! En dat is natuurlijk altijd welkom. Naast de tijdsbesparing is de Floor Cleaner ook nog eens handig in het gebruik, want je hoeft niet meer te sjouwen met emmers vies water.

Extra tipje van de redactie (misschien voor velen voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk): zet alle kleine meubels op de tafel zodat je in één keer door het hele huis kan. Scheelt ook veel tijd!

4. Een frisse geur
Wat maakt je huis tot een thuis? Een frisse, herkenbare geur! Dit kan door middel van een goede geurkaars, geurstokjes of een diffuser met geurolie. Wij geven je wat tips voor welke geuren je het beste kunt gebruiken. Lavendel werkt altijd goed in de slaapkamer: rustgevend, fris en zacht. Houd je van de geur van schone was? Ga dan voor een bloemen- of ‘white linnen’-geur. Rozemarijn, pepermunt en bergamot geven je geest een boost en zijn dus perfect voor de woonkamer of home office! Wist je trouwens dat gasten zich altijd beter thuisvoelen in een ruimte waar het lekker ruikt? Leuk bijkomend voordeel!

In samenwerking met Kärcher

Reageer op artikel:
Met deze 4 stappen geef je elke kamer in no time een goede opfrisbeurt
Sluiten