Inspiratieboost: een nonchalante ‘messy’ look in de slaapkamer

Messy? Nee, we bedoelen niet dat je een troepje van je slaapkamer kunt maken en dat je nooit meer hoeft op te ruimen (dat is namelijk niet echt bevordelijk voor je nachtrust). Maar je hebt vast wel eens gehoord van de zogenaamde ‘geordende chaos’…

Sloddervosjes opgelet: maak van je slechte gewoonte een goede door je slaapkamer een nonchalante ‘messy’ look te geven – op een stijlvolle manier!

De key elements voor een geslaagde messy look in de slaapkamer zijn eigenlijk heel simpel. Het aller belangrijkste is dat je een rustige basis kiest. Dit wil zeggen: een monochroom kleurenpalet met mooie en kwalitatief goede materialen. Omdat de rest van je slaapkamer een beetje een ‘rommelig’ tintje krijgt, is het belangrijk dat de basis van het interieur goed is.

>> Lees ook: 4 tips voor de juiste mix van materialen

Voor je bed geldt; er zijn nooit genoeg kussens en plaids! Gooi deze allemaal nonchalant over elkaar heen. En je nachtkastje? Heel simpel; met een paar boeken en magazines op elkaar gestapeld kom je al een heel eind. Ook een stoel kan prima dienen als nachtkastje.

Fijne plaids kun je bijna overal kopen. H&M Home heeft een paar fijne exemplaren, zoals deze zachte wollige variant. Maar het aller-warmste paid maak je zelf! Bekijk hier hoe.

Linnen in de slaapkamer is onmisbaar voor deze look. Het materiaal is niet alleen stoer en stijlvol, maar linnen geeft je huis ook een hele aardse sfeer. Perfect als je een nonchalant effect wilt creëren! Bekijk dit moodboard ter inspiratie.

Ook je bloempotten mag je gerust op de grond zetten. Verschillende maten kun je met elkaar combineren. Allemaal op een rijtje of random in een hoekje geplaatst, alles kan!

Bron: Shelter 7

Een messy look in de slaapkamer gaat heel goed samen met een Scandinavisch interieur! Wij geven je in dit artikel nog 9 ideeen die je gerust mag stelen uit de Scandinavische slaapkamer. You’re welcome.