Shopping 20 jul 2016 Renée Leeuw

Meneer Boon doet het wéér

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

De naam Piet Boon kwam al eerder voorbij op Roomed – de beste man is verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant The Jane in Antwerpen. De uit Zaanstad afkomstige interieurontwerper is qua persoon zo Hollands als maar kan, het type ‘what you see is what you get’ (al is dat niet bepaald een Nederlandse uitdrukking).

mendo_book_pietboon_studio_02
mendo_book_pietboon_studio_04
piet boon

Zijn werk en ambitie zijn alles behalve het Nederlandse nuchter. Piet Boon en zijn team timmeren nationaal en internationaal op indrukwekkende wijze aan de weg. In dertig jaar heeft Studio Piet Boon een spraakmakende reputatie opgebouwd met zijn kenmerkende passie voor design en vakmanschap.

mendo_book_pietboon_studio_01
mendo_book_pietboon_studio_07
mendo_book_pietboon_studio_03

Zijn prachtige nieuwe koffietafelboek – het is inmiddels zijn vierde! – is daarvan met een kleine 300 pagina’s vol wereldwijde projecten, andermaal een ijzersterk bewijs. Mooi toch, een man die je met het grootste gemak Piet noemt, maar die je op basis van zijn werk toch echt zou moeten aanspreken als Meneer Boon.

mendo_book_pietboon_studio_10
mendo_book_pietboon_studio_06

Wist je dat de ex-vrouw van Piet Boon, Karin Meyn, ook een gaaf boek uitbracht? Zij werkten lang samen en Karin is nog altijd creatief directeur bij Piet Boon.

mendo_book_pietboon_studio_co

Het nieuwe boek Studio Piet Boon kost 75 euro en is te verkrijgen via MENDO.

Reageer op artikel:
Meneer Boon doet het wéér
Sluiten