Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Uncategorized 26 jan 2017

Deze Nederlander fietste van Amsterdam naar Singapore en maakte er een boek van

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Iedereen heeft er wel eens van gedroomd om alle dagelijkse beslommeringen achter zich te laten en de wijde wereld in te trekken. Maar in 99,99% van de gevallen winnen praktische zaken zoals ons westerse comfort, de mensen om ons heen, werk en/of studie en gebrek aan échte aanleg voor avontuur het toch van het verwezenlijken van de droom. Martijn Dolaard behoort tot die ene 0,01% die wel zijn biezen pakte.

De Nederlander pakte het hoogstnodige in een rugzak, klom op zijn fiets en vertrok richting het oosten. Een jaar lang reisde hij op deze manier en kwam uiteindelijk uit in Singapore. Het verslag van deze reis in tekst en beeld, inclusief opgedane kennis en de gear die hij gebruikte, verwerkte hij in een boek, One Year on a Bike. Waanzinnig avontuur, prachtig boek.

Je kunt het boek hier bestellen.
Tipje: volg Martijn ook op Instagram. We weten zeker dat het bij jou ook weer begint te kriebelen!

Benieuwd naar de favoriete boeken van MENDO in 2016? Die bekijk je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Nederlander fietste van Amsterdam naar Singapore en maakte er een boek van
Sluiten