Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 10 feb 2022

Naar deze interieurtrends zochten we afgelopen tijd het vaakst op Google

Het wereldwijde web staat bomvol leuke en creatieve ideeën voor je eigen plek. Met de extra tijd die we tegenwoordig binnenshuis spenderen zien we dat de interesse in interieur is gestegen. Wat opvalt is dat een aantal trends extra vaak wordt ingetikt in de zoekmachine. Dit zijn daarom zonder twijfel dé interieurtrends van 2022.

We laten je graag inspireren, dus we praten je hieronder snel bij.

Interieurtrends 2022

Japandi

RentCafe, een landelijke website voor het zoeken van appartementen, zocht op Google naar de meest gezochte interieurtrends die het komende jaar zullen domineren. Het zal je vast niet verbazen, maar ‘Japandi Design‘ is razend populair aan het worden. Het aantal zoekopdrachten bevat een stijging van 1217 procent in de afgelopen twaalf maanden.

De trend omschrijft zich het best als een combinatie van Japans en Scandinavisch design en bevat een natuurlijk kleurenpalet met zachte structuren. Hiermee creëer je een rustgevende omgeving.

Maximalisme

De landelijke website ziet ook een stijging aan zoekopdrachten naar het maximalisme. Dit is een gedurfde, eclectische stijl vol kleuren en printjes. Compleet het tegenovergestelde van het minimalisme dus. Ook de combinatie van verschillende accessoires en texturen zijn kenmerkend aan deze trend.

Cottage Core

Social media is een belangrijk factor in de opkomst van interieurtrends. Met name Gen- Z laat zich graag inspireren door platforms als TikTok en Instagram. De ‘Cottage Core‘ trend zien zij daar veelvuldig de revue passeren en dat inspireert deze doelgroep. Deze woontrend focust zich op het ouderwetse plattelandsleven en geeft een moderne draai aan die kneuterige, landelijke stijl.

Dark Academia

Nog zo’n vrij nieuwe term is ‘Dark Academia’. Van oorsprong is dit een cultuurstroming met een sterke hang naar lezen, poëzie en schrijven. Hierbij hoort ook een academische look met ribbroeken, coltruien en stropdassen. Het aantal zoekopdrachten naar deze stijl steeg met maar liefst 405 procent, ten opzichte van voorgaande jaren.

Liefhebbers van ‘Dark Academia’ zijn gek op oude kandelaars, donkere muren en tweedehands spullen. Ook handgeschept papier, conventionele wekkers en vulpennen zijn populaire accessoires voor aanhangers van deze ‘iets wat’ donkere stijl.

Granny Chique

Tegenwoordig vind je een Granny Chique interieur niet alleen meer bij opa en oma thuis. Ook de millennials zijn verliefd op de kneuterige stijl en laten zich maar al te graag inspireren. Niet voor niets dus dat deze stijl, ook wel ‘Grand Millenial’ genoemd, hartstikke populair is.

Wie het goed wilt doen kiest voor een bloemetjesbehang, meubilair met charmante prints, pasteltinten en een stel prachtige sierlijsten.

Volgens Reliving worden dit dé vintage interieurtrends van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naar deze interieurtrends zochten we afgelopen tijd het vaakst op Google
Sluiten