Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 20 jan 2022

Weer terug naar kantoor? Dit zijn de meest vieze plekken

Een voordeel als werken op kantoor nog even is uitgesteld is dat je de bacteri├źn daar gelukkig vermijdt. Op kantoor zijn namelijk nogal wat vieze plekken die je regelmatig aanraakt op een normale werkdag. Wij hebben een top tien van de vieste plekken.

Lees je dit vanaf je smartphone? Maak die vieze plek maar meteen even schoon, want dan heb je die alvast gehad!

Top 10 vieze plekken op kantoor

1. Computermuis

Een kleine plek als de muis is toch een van de meest vieze plekken op kantoor. Het is een plek die je iedere dag op werk veel aan moet raken. Ook als je thuis werkt is het een slim idee om hem zo nu en dan toch maar even af te doen.

2. Waterkoker

Laat je niet misleiden, want een waterkoker is zelfs viezer dan een wc-bril. Bacteri├źn houden van donkere, vochtige plekken en dat heeft deze waterkoker zeker.

3. Koelkast

Deze nummer drie verwacht je sowieso wel op de lijst. Met allerlei voedselwaren waaronder onverpakte groente en fruit is het niet raar dat de koelkast veel bacteri├źn heeft.

Je koelkast schoonmaken als een pro: zo doe je het makkelijk zelf

4. Laptop

Het toetsenbord van je computer of laptop is een plek vol bacteri├źn. Het komt regelmatig voor dat je als je bij je laptop eet of drinkt dat je soms wat knoeit of kruimelt. Hierdoor blijft je toetsenbord niet schoon van bacteri├źn en zeker niet aangezien je hem vaak genoeg zonder van te voren je handen te wassen aanraakt.

5 Deurklink van de wc

Deze vieze plek heeft meer bacteri├źn dan de wc-bril zelf. Veel mensen wassen hun handen namelijk niet goed en raken na gebruik van de wc de klink natuurlijk aan wanneer ze het toilet uitgaan.

6. Fles desinfecterende gel

Er is niks aan de hand als je deze aanraakt en vervolgens goed je handen insmeert met desinfecterende gel, maar wanneer je het niet goed doet blijf je er liever vanaf. Iedereen gebruikt deze fles namelijk wanneer hun handen vies zijn. Er mag dus wel desinfecterende gel inzitten, maar die voorkomt helaas niet de bacteri├źn erbovenop.

7. Printer

Een kantooraccessoire die door de hele werkvloer wordt gebruikt, oftewel een printer is de perfecte spot voor bacteri├źn. Misschien de volgende keer maar even je handen desinfecteren voor en na gebruik.

5 manieren om de (stiekem erg lelijke) printer te verbergen in je home office

8. Lichtknop

Hetzelfde geldt het voor de lichtknop aan of uitzetten. Het is een actie waar je niet snel bij stilstaat, maar waar iemand met smetvrees toch liever vanaf ziet (en dat natuurlijk niet zonder reden).

9. Bureautelefoon

Wij noemden op het begin van dit artikel al de smartphone, dus deze is niet zo verrassend. Telefoons zijn zowel thuis als op kantoor vieze plekken die je liever af en toe even afpoetst.

10. Keukenkast

Als laatste hebben we nog de keukenkastjes. Hoe vaak maak je niet een keukenkastje open op je werk en realiseert je dan dat je toch in de verkeerde kast zit te kijken. Deze kasten worden zo vaak opengetrokken waardoor ook de handvaten van deze kasten net als de deurklink van de wc aardig wat bacteri├źn hebben.

8 schoonmaakklusjes die je vanaf nu ├ęcht niet meer wilt vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De Telegraaf

Reageer op artikel:
Weer terug naar kantoor? Dit zijn de meest vieze plekken
Sluiten