Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 1 apr 2021

Never a dull moment – 6 makkelijke tips om meer sfeer in huis te krijgen

Nu we al meer dan een jaar zo veel thuis zitten, ben je inmiddels misschien wel toe aan wat meer sfeer in huis. Een vernieuwing in jouw interieur aanbrengen kan op heel veel verschillende manieren. Roomed helpt jou om makkelijk meer sfeer aan te brengen in huis, dus scroll snel verder.

Zeker in deze periode waarin we veel thuiszitten is de sfeer in huis aanpakken erg belangrijk – je wilt immers jouw interieur fris houden zodat de wanden niet op je af komen en je kan genieten van jouw huis. Met slechts kleine aanpassingen kan je al een groot verschil maken in jouw interieur.

6 makkelijke tips voor meer sfeer in huis

1. Een nieuwe kleur aanbrengen in huis

De meest voor hand liggende manier om meer sfeer aan te brengen in huis is een nieuwe kleur gebruiken in huis. Door een mooie warme kleur, die goed past bij jouw interieur, te gebruiken in huis breng je een hele nieuwe sfeer in je huis.

Dit kun je doen op veel unieke manieren. Je kan natuurlijk een wand in huis een warme kleur geven, maar je kan het ook terug laten komen in de decoraties die je gebruikt. Op die manier kun je de kleur gebruiken als een accentkleur. Enkele decoraties die je daarvoor kunt gebruiken zijn: kussens op de bank, wanddecoraties, kaarsen en een kleed.

scandinavische posterwand
Bron: @casadidenise

2. Nieuwe wanddecoraties

Om de wanden niet op je af te laten komen is het belangrijk ze nieuwe decoraties te geven. Je kan de wand heel simpel een hele make over geven, door er een blikvanger van te maken. Dit doe je door hem vol te hangen met wanddecoraties die goed bij elkaar passen en goed passen in de stijl van het huis.

Wil weten welke decoraties er goed passen in jouw stijl? Dan kan je hier een leuke woontest
doen om daarachter te komen.

3. Repurpose

Heel veel oude accessoires die op de zolder of in de garage liggen kun je hergebruiken in jouw interieur. Niet alleen is dit hergebruiken heel creatief, het is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Een oude kast kan met een likje verf een mooi meubel vormen voor jouw vernieuwde interieur. Ook oude manden en kratten zijn simpel her te gebruiken als kattenmand of als een bijzettafeltje. Er zijn hiermee oneindig veel leuke ideeën die je kunt toepassen, dus wees creatief!

Jij kan dit ook – 4 tips om meubels uit de kringloop nieuw leven in te blazen

4. Stoelendans

De meubels in huis een andere plek geven kan het interieur ook heel erg veranderen. Door de indeling in de woonkamer te veranderen kun je de ruimte een meer open sfeer geven of juist knusser maken. Je kunt op deze manier ook de decoraties verplaatsen of vernieuwen. Je zorgt er zo voor dat het hele interieur weer als nieuw voelt.

meer sfeer in huis met posters
Bron: Osare

5. Planten en bloemen in huis

Planten en bloemen in huis gebruiken is een must. De planten in huis hebben veel positieve bijwerkingen, namelijk het bevochtigen van de lucht en het kan een positief effect hebben op jouw gezondheid. Naast deze positieve effecten brengt het natuurlijk leven in jouw interieur. Je haalt het buiten naar binnen en geeft jouw huis zo meer groen en stijl.

meer sfeer in huis met dimlichten
Bron: @pakhuis.wonen

6. Sfeerlicht gebruiken

En tot slot het sfeerlicht in huis. Met sfeerlichten in huis wil je een warme en knusse sfeer creëren. Dit doe je door kaarsen te gebruiken in huis en dit te combineren met mooie lampen die ook een warm licht geven.

Lampen die je hiervoor kunt gebruiken zijn dimbare lampen en lampen die van kleur kunnen veranderen. Door de kleur te veranderen naar een accentkleur die je gebruikt in huis vormt het interieur een mooi geheel en geeft het gezellig licht.

Op zoek naar gedraaide kaarsen? Neem dan een kijkje op deze websites

Dit artikel is geschreven door Jeroen van Gessel, de oprichter achter het postermerk Osare. Hij verkoopt in zijn webshop posters en heeft een leuk ambassadeurs programma voor iedereen die een fan is van interieur en decoreren met posters.

meer sfeer in huis pinterest handle

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Never a dull moment – 6 makkelijke tips om meer sfeer in huis te krijgen
Sluiten