Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 3 apr 2022

5 manieren om meer ruimte te creëren in een (te) kleine kinderkamer

Niet iedereen heeft de luxe van grote slaapkamers, soms heb je kleine kamertjes waar je net de essentiële dingen in kwijt kunt. Vaak worden zulke kleine slaapkamers omgetoverd tot kinderkamers, maar hoe zorg je dat het toch een beetje ruimtelijk voelt als je zo’n kleine kinderkamer inricht? Wij geven je wat tips.

Veel huizen hebben naast de “master bedroom” nog één of meerdere kleine slaapkamers. Perfect om te gebruiken als kinderkamer. Maar je zult al snel merken dat zo’n kamertje toch snel vol is. Op deze manieren creëer je toch wat extra ruimte.

Meer ruimte in een kleine kinderkamer

Deze tips geven je niet letterlijk meer ruimte, maar het voelt hierdoor wel een stuk groter.

1. Maak keuzes

Kun je de kledingkast in een andere ruimte kwijt? Heb je die stoel écht nodig in de kinderkamer? Een kleine ruimte vraagt om keuzes maken. Sommige dingen kun je misschien beter achterwege laten of op een andere kamer zetten. In dit geval geldt: less is more.

2. Benut de hoogte

Als het grondoppervlak klein is moet je creatief omgaan met de ruimte die je wel hebt. Gebruik bijvoorbeeld de hoogte van de muren en bevestig bovenaan de wand extra planken om spullen te kunnen opbergen. Gebruik ook de ruimte onder het bed en onder de kast. In een goede bedlade kun je veel spullen kwijt.

Tip! Met kruidenrek BEKVAM van IKEA kan je veel leuke hacks voor de kinderkamer in elkaar knutselen. Lees dit artikel voor wat inspiratie: 7 toffe dingen die je met het IKEA kruidenrek BEKVÄM kunt doen

3. Weg met frutsels

Zorg voor niet teveel frustels en prullaria in de kinderkamer. Zorg voor een paar grote items en berg klein los spul op in een mooie grote opbergmand of kist (deze opbergers zou Marie Kondo goedkeuren!). Door veel losse kleine spullen lijkt een kamer al snel rommelig en klein.

4. Ga voor licht

Licht laat een ruimte groter lijken. Kies voor lichte kleuren op de muren en een lichte vloer. Maar zorg ook voor veel lichtpunten of voldoende daglicht. Ook lichte meubels schelen een hoop.

Zorg er wel voor dat je de ruimte genoeg kunt verduisteren wanneer je kindje (overdag) moet slapen. Roomed adviseert: de kinderkamer verduisteren, hoe doe je dat?.

5. Kies de juiste meubels

Niet alle meubels werken goed in een kleine ruimte. Meubels die wél goed werken zijn meubels die doorzichtig zijn, op pootjes staan of ronde vormen hebben. Dit soort meubels doen een ruimte groter lijken.

Meer artikelen over het inrichten van de kinderkamer

Dit artikel verscheen eerder op Famme

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om meer ruimte te creëren in een (te) kleine kinderkamer
Sluiten