Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 14 dec 2020

More space: op deze manieren creëer je meer ruimte in de keuken

Er is niets irritanter dan koken in een smalle keuken. Vooral als meerdere huisgenoten tegelijk in de keuken moeten zijn en het aanrecht vrijwel overal vol ligt. Toch bestaan er (gelukkig) manieren om meer ruimte te creëren in de keuken.

We delen de ultieme tips om op een praktische manier de ruimte in de keuken te gebruiken.

Zo creëer je meer ruimte in de keuken

1. Gebruik vensterbanken als opslag

Al heb je een groot keukenblad, is het alsnog belangrijk om ‘m functioneel te stylen. Zo kun je er makkelijk groenten en fruit kwijt. Wil je meer decoratieve items in je keuken zoals kookboeken en (kleine) kamerplanten? Plaats ze dan op de vensterbank.

2. Hang een pegboard op

Je hebt meer aan je muren dan je denkt. Bevestig een pegboard aan de muur om potten, pannen en keukengerei te bewaren. Wist je dat je er ook zelf gemakkelijk één kunt maken? Bekijk daar onze pegboard DIY voor.

3. Gebruik de bovenkanten van je kasten

De bovenkant van je keukenkast is wederom een perfecte opslagruimte. Zie het als een extra plank in je keukenkast. Plaats schalen of servies die je niet al te vaak gebruikt (bijvoorbeeld je favoriete serviesset die je alleen met de feestdagen gebruikt).

Daarnaast kun je er ook grote pannen bewaren. Vergeet ze niet goed af te dekken zodat ze niet al te veel stof opvangen. Wil je er liever kleine spullen bewaren? Maak dan gebruik van leuke manden zodat het er visueel aantrekkelijk uitziet.

Lees ook: Dit zijn de leukste opbergpotten en manden om spullen in op te bergen

4. Maak gebruik van zoveel mogelijk planken

Met planken kun je elke kant op. Je kunt ze gebruiken ter decoratie (bijvoorbeeld door al jouw mooie servies op te plaatsen), maar ook als opslag. Zo kun je jouw kruiden in leuke potjes op een plank zetten, of gebruiken voor groenten en fruit.

Good to know: 4 stijlvolle ideeën voor het opbergen van groente en fruit

5. Ga voor een magnetische messenhouder

Om geen ruimte te verspillen in je keukenlade of keukenblad, kun je het beste kiezen voor een magnetische messenhouder. Bovendien heb je ze zo altijd binnen handbereik, weet je precies of het mes dat je wilt gebruiken schoon is én is het onmogelijk dat je kinderen erbij komen.

Meer tips voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Kitchn

Reageer op artikel:
More space: op deze manieren creëer je meer ruimte in de keuken
Sluiten