Jaime Andreas
Jaime Andreas Slaapkamer 8 apr 2020

5 handige tips voor meer opbergruimte in een kleine slaapkamer

Te weinig opbergruimte lijkt een probleem te zijn in ieder huishouden. Het wordt nog lastiger wanneer je kleine kamers hebt. Toch moet je roeien met de riemen die je hebt en slim gebruik maken van de ruimte. Dit zijn 5 handige tips voor meer opbergruimte in een kleine slaapkamer.

Een kleine slaapkamer is lekker knus en gezellig, maar opbergruimte blijft toch een issue. Het wordt toch minder gezellig wanneer je her en der rommeltjes en spullen hebt liggen.

5 tips voor meer opbergruimte in de slaapkamer

1. Planken!

In een kleine ruimte is het belangrijk dat je in de hoogte werkt om zoveel mogelijk gebruik te maken van de ruimte die hebt. Installeer daarom boven je bed een aantal planken om dingen op neer te leggen. Een perfecte plek voor een aantal boeken, spullen voor het bed, kleding of andere prulletjes.

2. Bedenk wat je écht nodig hebt

In een kleine ruimte moet je streng zijn over wat je wel of niet kan houden. Dit is een goed idee om vaker je spullen uit te zoeken, kleren te doneren die je niet meer draagt en meer op te ruimen. Je hebt gewoon geen ruimte voor spullen die je toch niet meer gebruikt of wil hebben.

Dit geldt trouwens ook voor meubels! Weet je zeker dat je die twee nachtkastjes zonder lades nodig hebt? Je kunt veel beter extra ladekastjes naast je bed zetten.

3. Mix en match

Wil je toch per se dát nachtkastje hebben? Mix en match dan een beetje met meubels. Zet aan de ene kant van het bed het toffe tafeltje wat je graag wil hebben, maar zet aan de andere kant dan een ladekastje dat er goed bij past. Zo heb je het beste van beide werelden. Het is het mooiste als beide meubels ongeveer dezelfde hoogte hebben, dan passen ze goed bij elkaar en zorgen ze voor een leuke dynamiek in je interieur.

4. Gebruik loze ruimte

Maak maximaal gebruik van de ruimte die je hebt en dat betekent ook de loze stukjes ruimte gebruiken voor meer opbergruimte. Ruimte onder het bed of onder de kledingkast? De perfecte plek voor dozen of lades met spullen.

5. Maak gebruik van wat je hebt

In je slaapkamer heb je natuurlijk standaard een aantal meubels staan zoals een bed, een kledingkast en wellicht een nachtkastje. Je zorgt voor meer opbergruimte als je ervoor zorgt dat deze meubels dat al hebben. Zoals een lekker grote kledingkast die van de grond tot het plafond rijkt of een bed waar al lades inzitten.

Meer opbergtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 handige tips voor meer opbergruimte in een kleine slaapkamer
Sluiten