Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 26 mei 2019

4 manieren om het interieur van je slaapkamer nét iets spannender te maken

De slaapkamer is wat ons betreft een van de belangrijkste plekken in huis. Het is de ruimte die je ‘s morgens als eerste ziet, en waar je ‘s avonds de dag afsluit. Als je van kleur in huis houdt, maar niet zo goed weet hoe je dat in de slaapkamer toe kunt passen, dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je precies hoe jouw slaapkamer nét een tikkie spannender gemaakt kan worden.

Zo wordt het kiezen van een nieuwe kleur verf in de slaapkamer bijvoorbeeld écht een eitje.

1. Ga voor een kleur in dezelfde kleurenfamilie

Bij ‘verandering’ en ‘een nieuwe kleur’ denken veel mensen al snel aan een ingrijpende verandering. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Heb jij nu een lichtblauwe muur, dan kan een iets donkerdere kleur al een heel ander gevoel geven.

Hetzelfde geldt voor andere kleuren. Een oudroze muur geeft een héél ander effect dan een lichtroze muur, en zelfs een lichtgrijze muur kan er weer heel anders uitzien dan een witte muur. Het zit ‘m in de details. Je hoeft echt niet meteen van lichtgroen naar donkerblauw of knalrood te gaat.

2. Kijk naar de schilderijen die al in de slaapkamer hangen

Je hebt twee verschillende manieren om je slaapkamer aan te kleden. Óf je kiest eerst een kleur muur voor de slaapkamer, en zoekt daar bij passende kunst om aan de muur te hangen.

Maar je kan het ook omdraaien. Heb jij een práchtig schilderij opgehangen, gekregen van je opa en oma of in de winkel zien liggen, maar past dit schilderij eigenlijk helemaal niet in jouw interieur? Zoek dan een bijpassende kleur verf, en ga met de muren van de slaapkamer aan de slag. Zo past dat fantastische schilderij binnen no time wél in jouw interieur.

3. Voeg een patroon toe

Wil je de kleur van je slaapkamer niet veranderen, maar de slaapkamer wel een beetje up spicen? Ga dan voor een patroon in de ruimte. Een patroon geeft een ruimte een hele andere dynamiek dan een vlakke muur.

Dit kan je natuurlijk doen door de verfkwast erbij te pakken en aan de slag te gaan met het schilderen van een geometrisch patroon, maar je kunt er ook voor kiezen om één, twee of meerdere grote schilderijen met een mooie print naast elkaar op te hangen. Hiermee breng je meer diepte aan in de slaapkamer, waardoor ‘ie ineens heel anders lijkt.

4. Ga voor kleurrijke accessoires

Houd je wel van kleur in huis, maar vind je het verven van een muur nog een spannende stap? No worries, je kan ook op andere manieren meer kleur in de slaapkamer brengen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de accessoires in de slaapkamer. Ga je daarin all out, of kunnen die nog wel wat kleur gebruiken? Wij vinden een kleurrijk nachtkastje helemaal het einde. Of doe eens gek, en geef je houten bureau een likje verf. Deze veranderingen zijn iets minder ingrijpend, maar zorgen wel voor een kleurrijke uitstraling in huis.

Meer kleur in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 manieren om het interieur van je slaapkamer nét iets spannender te maken
Sluiten