Meer kleur in huis: planten met roze bladeren

Meer kleur in huis: eigenlijk altijd een goed idee. Je kunt dit – naast een opvallend kleurtje op de muur – op veel verschillende manieren voor elkaar krijgen. Met planten bijvoorbeeld! Planten zorgen voor een natuurlijke en levendige look. Maar wist je dat er ook prachtige planten met roze bladeren zijn?

Daarmee sla je dus twee vliegen in één klap: een natuurlijke look met tegelijkertijd lekker veel kleur. Wij zijn fan, en wij gokken dat jij dat na het zien van het volgende lijstje met kleurrijke planten ook zult zijn. Scroll snel verder!

Bron: Inuk Home

Calathea fusion white

We beginnen met een van onze all time favorites: de Calathea. De plant is er in meerdere prachtige soorten, maar als je op zoek bent naar roze bladeren, ga dan voor de Fusion White variant. Deze bladeren hebben een soort witte strepen, die door de paars-rode achterkant van de bladeren een roze gloed krijgen.

Tip van Roomed’s Esmé: zet een lamp onder de Calathea en laat die subtiel door de bladeren naar boven schijnen. Zo lichten de bladeren letterlijk op creëer je – in combinatie met een witte muur – een prachtige gekleurde gloed in huis!

Echeviera

De Echeviera is een vetplant en heeft dus weinig verzorging nodig. Hij heeft de prachtige vorm van een roos in bloei. De plant is er in veel verschillende tinten en vormen, dus je kunt makkelijk een uniek exemplaar shoppen!

>> Lees ook: 5 must-have planten die goed zijn voor je gezondheid

Siernetel

Deze plant is er in allerlei soorten en maten, maar altijd prachtig van kleur. Hij wordt ook wel coleus of ‘Black Dragon’ genoemd. Zet ‘m in de schaduw op een koele plek, dan doet de plant het ‘t best en wordt de kleur het mooist.

Bron: Amazon

aglaonema (commutatum)

Deze plant heeft een soort gespikkelde bladeren die naar binnen toe steeds meer kleur krijgen. Door het felle en drukke patroon van de bladeren is dit een echte eye-catcher in je interieur!

MEER LEZEN
Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk van een huis met mooie planten met roze bladeren? Bekijk dan even dit prachtige huis met subtiele pasteltinten. Je vind er prachtige bloemen en planten met een roze gloed.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Meer kleur in huis: planten met roze bladeren
Sluiten