Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 24 dec 2021

Niet met vakantie? Relax in huis met Mediterraanse invloeden

Kom in de winter ook lekker tot rust in een warm en zonnig huis. Ga voor een Mediterraans interieur of verwerk invloeden van deze relaxende stijl in huis. Zo geniet je straks ieder seizoen van een vakantiegevoel.

En dan hoef je niet naar Spanje om daar te overwinteren.

8 ideeƫn voor een Mediterraans interieur

1. Indoor-outdoor living

Geef je ruimtes het gevoel alsof ze deels binnen en deels buiten bevinden. Denk aan serres met grote ramen, maar ook natuurlijke elementen en planten waardoor je buiten naar binnen haalt. Of haal typische tuinmeubels in huis zoals hangstoelen of vuurkorven. Het indoor-outdoor living concept zie je steeds meer verschijnen in allerlei interieurstijlen.

2. Bogen

Een typisch kenmerk in een Mediterraans interieur zijn prachtige bogen. Het brengt een zachtheid naar je interieur. Daarnaast zorgen bogen in het plafond of in gangen voor mooie open ruimtes.

Dit is waarom je geometrische vormen in je interieur wilt zien

3. Veel natuurlijk licht

In een Mediterraans klimaat is er gedurende het jaar natuurlijk veel zonlicht. Veel woningen daar maken dan ook gebruik van dit licht en accentueren het. Door middel van witte muren lijken interieurs met veel natuurlijk licht nog lichter en creƫer je luchtigheid.

4. Less is more

Met de Mediterraanse stijl is er een nieuwe vorm van warm minimalisme gekomen. Bij deze interieurstijl geldt het sowieso less is more in veel Mediterraanse landen. Kijk maar eens naar interieurs van huizen in Italiƫ of Spanje en je ziet genoeg minimalisme voorbijkomen.

5. Neutraal kleurpalet

De reden waarom het ook warm aanvoelt bij een minimalistische stijl met Mediterraanse invloeden komt door de ronde vormen en een neutraal kleurpalet. Daarbij gaat het dan om kleuren zoals beige, crĆØme of lichtbruin. Of schilder je muren wit als je liever een hele luchtige sfeer in je interieur wilt.

6. Accentkleuren geĆÆnspireerd door de natuur

Om dan toch wat kleur in je interieur te verwerken kies je voor een toffe accentkleur. Neem een kleur geĆÆnspireerd door de natuur. Kies bijvoorbeeld voor een blauw of groen van de zee. Denk maar aan de witte huisjes met blauwe daken en kozijnen in Griekenland. Of ga voor een rood of geel dat je herinnert aan de zon. Zo zie je in Marokkaanse interieurs weer veel rode accenten.

7. Omarm de onafgemaakte look

Verberg houten balken aan het plafond niet. Werk ook niet meteen kleine imperfecties weg die je op de muur spot. Hierdoor krijgt je huis een authentieke uitstraling.

8. Focus op familie en gemeenschappelijke ruimtes

In Italiaanse films zie je het altijd: uitbundig tafelen met de hele familie. Opa, Oma, ome Jan, ze zijn allemaal welkom en zitten uren aan tafel. Een grote eettafel is dan ook een must als je die Mediterraanse uitnodigende sfeer in je eigen huis wilt creƫren. Maar ook in je woonkamer of zitkamer wil je de focus leggen op mensen ontvangen.

Nog even geen winter bij jouw thuis met een beach stijl in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The SpruceELLE DecorHadar Guibara

Reageer op artikel:
Niet met vakantie? Relax in huis met Mediterraanse invloeden
Sluiten