Naomi Pater
Naomi Pater Restaurant 2 feb 2022

Wauw: McDonald’s lanceert filiaal met interieur geïnspireerd op de maan

Gek op een heerlijk frietje bij de McDonald’s, maar altijd lichtelijk teleurgesteld over het  ongezellige interieur? Niet getreurd: het filiaal in Tiel gooit het roer om. Het interieur krijgt namelijk een make-over met de maan als inspiratiebron. Het interieurconcept heet ‘Luna’ en is over komen waaien vanuit China. Het doel? Mensen samen brengen in een gastvrije, speelse en deelbare omgeving.

In dit splinternieuwe filiaal vind je cirkelvormige en halfronde zittingen. Tussen deze eetplekken in zie je scheidingswanden met inspirerende ‘volle maan’ -doorkijk ramen. Hoe cool is dat?

Meer diepte en warmte

In het nieuwe ontwerp versterken de materiaalkeuze, de texturen en de kleuren een gevoel van ontdekking. Je zintuigen worden ook nog eens geprikkeld door de houten afwerkingen, gestructureerde vinylbekleding, geperforeerd staal en beton-look laminaat.

De verlichting met gebogen vormen en cirkels, de verlichte oppervlakken en neerwaartse wanden creëren diepte en warmte. De nieuwe sfeer nodigt dus nóg meer uit om een (vega)hamburger met een frietje te scoren.

McDonald’s interieur geïnspireerd op de maan

Wie zit er nou achter dit te gekke idee? Dat is UXUS,  een toonaangevend horeca- en retailontwerpbureau. Zij hebben speciaal voor de populaire fastfoodketen een unieke designtaal ontwikkeld.

De stijl is geïnspireerd op de maan en staat symbool voor inclusiviteit, eenheid en saamhorigheid. Het concept wordt nu wereldwijd uitgerold, en wij Nederlanders zijn één van de eersten die de vernieuwde hippe tent mogen bewonderen.

interieur McDonalds, tiel, luna
Bron: Michael Floor

‘Een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid’ 

Volgens UXUS-oprichter George Gotll is verbinding maken vandaag de dag belangrijker dan ooit te voren. “We delen voortdurend momenten uit ons leven met vrienden en familie en zoeken naar een betekenisvolle manier om ons te verbinden met de wereld om ons heen. Luna belichaamt een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid, zonder afbreuk te doen aan efficiëntie, duurzaamheid of kosteneffectiviteit.”

Hij vervolgt: “De manier waarop het concept dit samenbrengt met nieuwe interieurarchitectuur, grafische elementen en materialiteit door gebruik te maken van iconische cirkelvormen is een opgefriste, eigentijdse expressie van het merk dat nog steeds sterk gegrondvest is op de vertrouwde en geliefde merktaal van McDonald’s.”

interieur McDonalds, tiel, luna
Bron: Michael Floor

Gasten ontvangen

Stephen Douglas is werkzaam op de design afdeling van het fastfoodrestaurant en kijkt er naar uit om gasten te mogen ontvangen in het vernieuwde interieur. Hij laat weten: “Wanneer de beperkingen van COVID voor diners steeds verder worden versoepeld, verheugen we ons erop nog meer gasten te mogen verwelkomen.”

Hartstikke leuk natuurlijk zo’n nieuwe interieurstijl in je favoriete restaurant, maar dan wil je wél weten waar je moet zijn. Je vindt deze McDonalds langs de A15. Het adres is: Bergakker 11, 4013 CM Kapel Avezaath in Tiel.

Andere filialen?

Ligt de Gelderse provincie voor jou nét iets te ver weg, en heb je geen zin om dat hele eind te rijden? Het is (helaas) nog niet bekend of er andere filialen volgen. Maar hopelijk slaat het concept aan, en verschijnen er andere filialen in Nederland met dit toffe interieur.

Wow! Dit tiny house kreeg een planten make-over en dat ziet er geweldig uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw: McDonald’s lanceert filiaal met interieur geïnspireerd op de maan
Sluiten