Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 30 okt 2021

Haal alles uit je interieur met een maximalistische gallery wall

Met een gallery wall heb je al een redelijk volle muur, maar om er echt het maximale uit te halen wil je voor een maximalistische look gaan. Dus heb je nog een schilderij gevonden dat je heel mooi vindt? Dan kan er altijd nog eentje bij of je moet je muur al helemààl gevuld hebben met leuke schilderijen.

Neem niet aan dat een maximalistische gallery wall er rommelig uitziet. Het ligt allemaal aan hoe je alles ophangt en combineert. Zelfs een wand die volledig bedekt is met decoratie kan er georganiseerd uitzien. En niets zal zo eyecatching zijn als zo’n wand in je woonkamer.

5 tips voor die toffe maximalistische gallery wall

1. Wat voor look wil je?

Eigenlijk nog voor je begint met de kunst uit te zoeken voor aan jouw muur wil je goed erover nadenken hoe het in je interieur eruit moet zien. Wil je bijvoorbeeld een eclectische look dan kies je voor een mix aan vintage en moderne frames. Voor een bohemian stijl wil je schilderijen met kleurrijke motieven.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een andere interieurstijl te kiezen voor je maximalistische gallery wall dan de rest van je interieur zodat die nog meer op de voorgrond treedt. Kies dan voor een kleurenpalet of opvallende vormen die matchen met je interieur. Zo creëer je toch meer eenheid in je huis.

2. Creëer een gebalanceerde look

Ook eenheid wil je creëren in je gallery wall, want anders gaat het er wel snel rommelig uitzien met een maximalistische muur. Je frames of printjes hoeven echt niet allemaal te matchen, maar zorg dat als je meerdere kleuren gebruikt ze overal over je wand te vinden zijn. Of ga voor allemaal verschillende voor een regenboog look.

Ook met de vormen en maten kan het leuk zijn om te variëren. Zorg er dan alleen niet voor dat je een heel klein schilderijtje tussen allerlei grote ophangt of andersom.

3. Laat je gallery wall zich vormen

Er is geen haast om zo snel mogelijk je muur te vullen. In plaats daarvan neem de tijd en kijk om je heen naar kunst die jou aanspreekt en die je ook in je eigen huis zou willen. Zo krijgt je wand in huis ook echt betekenis voor je. En als je op een gegeven moment vindt dat hij af is dan kan je met trots ernaar kijken.

Plan dus niet je hele muur al uit voor je eraan begint. Laat de ideeën voor je gallery wall zich vormen zodat je ze ook nog ieder moment kan aanpassen.

Aanrader: op deze 4 manieren maak je jouw huis veel persoonlijker

4. Geef je maximalistische gallery wall een twist

Mix oude en nieuwe elementen én ook onverwachte. Een maximalistische gallery wall verrast je met de verscheidenheid aan decoratie en een of twee items die je er niet tussen zou verwachten.

Denk aan een macramé wandkleed voor aan je bohemian muur of een unieke wandlamp in je retro interieur. Speel met vormen, maten, kleuren en texturen en geef je wand een creatieve uitstraling.

Woonidee: met deze tips voor een speels interieur is het altijd feest in huis

5. Hang je grootste schilderij als eerste op

Je grootste schilderij is al heel snel het centerpiece van je gallery wall zelfs als je voor de maximalistische look gaat. Het is dan ook het makkelijkste om met dit schilderij te beginnen en van daaruit de rest van je kunst op te hangen.

Zo heb je toch een beetje een idee van de hoogtes waarop je ze wilt hangen en een centraal punt om ze op af te stemmen.

Van dit appartement kunnen we behoorlijk wat gallery wall tips stelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Haal alles uit je interieur met een maximalistische gallery wall
Sluiten