Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 31 okt 2021

Yes! Zo ga je voor een maximalistische look zónder chaos in huis

Maximalisme is een stijl die al snel als too much aan kan voelen, maar wanneer het goed gebalanceerd is kan deze stijl echt stralen. Een kleurrijk en gewaagd interieur hoeft geen chaos te worden als je ervoor zorgt dat er een mooie balans is.

Durf jij het aan om deze stijl te proberen en die balans te creëren?

8 tips voor maximalisme in huis

1. Herhaal patronen en kleuren

Door één print in je interieur te herhalen kan je gemakkelijk een maximalistische look creëren zonder dat het er rommelig uitziet. Laat het motief op je muur dus ook in je bank of stoelen terugkomen.

En als je voor een botanische print kiest dan wil je natuurlijk ook wat planten die mooi ermee matchen.

2. Kies voor een paar kleuren

Het ligt voor de hand dat maximalisme en alle kleuren van de regenboog niet de beste match zullen zijn. Om te zorgen dat het geen chaotische ontploffing van kleur in je huis wordt wil je je beperken tot een aantal kleuren. Zo kan je toch wat rust in je maximalistische interieur brengen.

3. Ga voor een mooie mix aan texturen

Kijk hierboven en tel de verschillende texturen die je spot. Van de natuurstenen schouw tot de houten vloer tot de matte muur. Maximalisme kan je ook met verschillende texturen bereiken en daarvoor hoef je niet eens de meest opvallende kleuren voor te gebruiken.

4. Mix verschillende patronen

Net als met de texturen wil je ook mixen met de patronen. Vooral met kussens, vloerkleden en dekens kan je gemakkelijk een mix aan patronen in je interieur toevoegen of kies voor een accentmuur om één patroon te laten knallen.

5. Maximalistische muren

Haal het maximale uit je muren door niet alleen het motief te herhalen, maar ook verschillende patronen in je behang terug te laten komen. En ook hier zie je weer hoe leuk het eruit ziet als je motieven van je behang herhaalt in accessoires in je interieur.

Weer een feestje om naar te kijken: het nieuwe behang van Creative Lab Amsterdam

6.Creëer die balans

Balans zorgt voor rust voor je ogen. Dus ook met maximalisme waar je een interieur hebt dat vol spullen staat kan je rustpunten voor je ogen creëren. Verdeel je kamer in stukken met maximalisme en open plekken.

7. Kies complementaire kleuren

Complementaire kleuren zorgen voor een balans in kleur. Een interieur dat vol zit met complementaire kleuren is dus aangenaam voor je ogen en zal daardoor ook rustiger kijken. Dus kijk welke kleurencombinatie je het mooist vindt: paars en geel, rood en groen of toch blauw en oranje?

8. Haal wat spullen weg

Ook zonder veel accessoires kan je maximalisme in huis omarmen wanneer je voor een druk behang kiest. Juist dan wil je minder decoratie in je interieur aangezien het dan eerder ook te druk wordt.

Meer, meer meer – dit is de woontrend maximalisme en zo pas je het zelf toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Yes! Zo ga je voor een maximalistische look zónder chaos in huis
Sluiten