Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 4 feb 2021

5 tricks om met minimale inspanning het maximale uit je interieur te halen

Wist je dat je interieur on fleek krijgen eigenlijk helemaal niet zo lang hoeft te duren? Wij hebben 5 tips voor je waarmee je binnen een dag maximaal resultaat boekt. Ideaal, als je het ons vraagt.

Hoewel we bij Roomed vaak denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, maar soms is het ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert. Ze is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag geeft ze tips om met minimale inspanning een maximaal effect te creëren.

Zo haal je het maximale uit je interieur

1. Schilderen

Een frisse laag verf doet wonderen voor je huis. Het moeilijkste is het uitkiezen van de kleur. Als je dat eenmaal weet, doet de schilder de rest en kun jij je ondertussen concentreren op de volgende tips. Of ga lunch to go halen met een vriendin. Wat jij wil.

Muur verven? Met deze handige tips rock jij het verven van die muur

2. Nieuwe indeling

Geef je meubels een andere plek en je zal zien dat je huis aanvoelt als nieuw. Dat terwijl je niets nieuws hoeft aan te schaffen. Score! In je eentje de bank verplaatsen is wellicht wat enthousiast. Het zal je verbazen hoeveel vrienden willen helpen als je de woorden ‘gratis’ en ‘pizza’ laat vallen…

3. Andere gordijnen

Hoelang hangen jouw gordijnen al? Wees eerlijk! Gordijnen kunnen je interieur maken of breken dus een beetje vooronderzoek kan geen kwaad. Ga je voor luxe velours gordijnen of juist voor een wapperend-in- de-wind variant? Wat je ook kiest, je interieur krijgt gegarandeerd een boost.

4. Verse vloerkleden

Een vloerkleed zorgt direct voor gezelligheid en warmte in je huis. Kan je na gaan wat een verse lading vloerkleden doet voor je interieur. Vergeet vooral de eethoek een slaapkamer niet. En wat dacht je van een smal exemplaar in de hal? Ready, set, shop!

5. Muur deco

Het leven is te kort voor saaie muren. Begin daarom gelijk met het verzamelen van items voor je persoonlijke wall of fame.

Een goede wall of fame bestaat uit een bonte verzameling herinneringen. Denk aan beruchte uitgaanspolaroids, lieve briefjes, tekeningen, kaartjes, gevonden items, knutselwerkjes, lintjes en verpakkingen. Hang de boel georganiseerd chaotisch op, of juist super netjes, en vul nieuwe herinneringen aan.

De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall

Interieurstylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tricks om met minimale inspanning het maximale uit je interieur te halen
Sluiten