Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 1 jul 2018

De matte, donkergrijze keuken is het paradepaardje van dit appartement

Toen we deze donkergrijze keuken tegenkwamen, wisten we één ding zeker: dit is onze droomkeuken. De prachtige matte afwerking in combinatie met het marmeren keukenblad maken de keuken helemaal af. Maar dat is niet alles, want de rest van het huis mag er ook zeker wezen!

We beginnen onze binnenkijker in de woonkamer, want ook hier is genoeg inspiratie uit te halen. Kijk maar eens naar de prachtige structuur op de muur achter de bank.

De woonkamer heeft een rustig kleurenpatroon. Okergeel, donkergrijs en groen nemen de overhand door de combinatie van veel planten en zachte okergele kleedjes. Ons ook viel ook meteen op de bijzonde lamp, die bestaat uit verschillende halve zwarte bollen. Zo weet je zeker dat elke hoek van de kamer mooi verlicht wordt!

Let vooral even op dit schattige hoekje: door de onhandige balken op de grond kan je al snel geneigd zijn om het een loos hoekje te laten worden. Dat vertikte de eigenaar van het appartement. Hun oplossing: een te schattig zithoekje met een luchtig tafeltje. Perfect als je je even terug wilt trekken met een warme kop thee en een lekker koekje.

Wat ons betreft is dit het bewijs dat een matte, donkergrijze keuken altijd een goed idee is. Want wauw, wat een karakter en uitstraling heeft deze keuken! Door de hardgrepen in precies dezelfde kleur te kiezen, wordt de keuken één geheel zonder afleidingen. Het glimmende marmeren keukenblad springt er hierdoor juist heel erg uit, net als het zachte kleedje op de grond.

Gebruik je houten snijplank eens als decoratie

De keuken is afgewerkt met houten snijplanken als decoratie. Zo zie je maar weer dat decoratie óók heel handig van pas kan komen. En let vooral even op de platte lichtjes die verwerkt zijn in de planken boven de gootsteen. Ook als het ‘s avonds donker is heb je in deze keuken sowieso genoeg licht. Handig!

Voor op de wishlist: een bankje aan het voeteneind van het bed. Hier kan je namelijk zowel een extra warme sprei als een grote plant, zoals deze prachtige Monstera, op kwijt.

Ook in de slaapkamer is goed gebruik gemaakt van het loze hoekje door de balk op de grond. Hier is ook een schattig mini-hoekje gemaakt waar een klein bureau op de zonovergoten plek staat. Dit heerlijke plekje is ideaal om een boek te lezen, te studeren of te werken.

De badkamer heeft een industriële feeling door de betonnen stenen tegen de muur aan. DE ruimte wordt handig benut door ook de wasmachine en de droger een plekje te geven. En waarom ook niet, want je bent toch niet 24/7 in de badkamer te vinden. Een slimme oplossing voor kleine appartementjes!

Nog meer mooie keukens:

  • Inspiratieboost: een vleugje groen in de keuken
  • Met pastel geel in de keuken is het altijd lente in huis
  • Dit moderne huis heeft een prachtige donkerblauwe keuken

Bron: Ahre

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De matte, donkergrijze keuken is het paradepaardje van dit appartement
Sluiten