Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 15 mrt 2018

Match made in heaven: oranje en groen

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materialen, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken. Deze week: oranje en groen.

Toen we in eerste instantie aan de kleurencombi oranje en groen dachten, trokken we onze wenkbrauwen even op. Maar na het zien van de foto’s in dit super stylish appartement, hebben we onze mening helemaal omgegooid. Oranje en groen zijn hot! Deze twee frisse kleuren zorgen namelijk voor een vrolijk interieur. Perfect in combinatie met veel licht en grote ramen. Kijk mee en laat je overtuigen.

Keuken

Laten we beginnen met de keuken, waar de kleur groen (of eigenlijk mintgroen) duidelijk de overhand heeft. De mintgroene keuken is een echte eyecatcher. Door het glimmende houten keukenblad en wat oranje accessoires komt die oranje tint hier toch zeker al aan bod. Daarnaast zijn we fan van de witte Franse metrotegel.

Woonkamer

In de woonkamer komt de combinatie van groen en oranje pas echt goed naar voren. Groene planten en muren, een oranje lamp en veel oranje kussens. Door verder alleen de kleuren zwart, wit en grijs te gebruiken, komen de kleuren nog beter naar voren. Zelfs in het behang komen zowel groen als oranje naar voren.

En trouwens, hoé leuk is dat zwart/witte kleed?! Het patroontje komt vrijwel exact terug in het kussentje op de bank. Dat noemen we nou goed stylen.

Oranje en groen in de slaapkamer, yes please!

Waar in de woonkamer de kleur groen de overhand had, is in de slaapkamer de kleur oranje aan de beurt. Een zachte kleur oranje wordt in dit appartement gecombineerd met veel planten, waardoor onze match made in heaven ook doorgetrokken wordt in de slaapkamer.

Daarnaast zijn de bewoners van dit appartement ontzettend slim: door verschillende softcover boeken om te draaien, zie je de kleurrijke kaften van de boeken niet. Nee, de boeken worden dan… oranje! Alleen een beetje lastig om te zien welk boek je pakt, dat dan weer wel.

Meer zien?

We hebben nog een aantal foto’s van dit frisse appartement voor je op een rijtje gezet. Klik vooral even op de badkamer, waar donkergroene metrotegels in een mooie verticale rijen zijn gezet. Heel bijzonder!

Bron: fantasticfrank

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Match made in heaven: oranje en groen
Sluiten