Match made in heaven: marmer en koper

Match made in heaven: marmer en koper

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materiaal, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken.

Twee materialen, die je eigenlijk altijd goed met elkaar kunt combineren, zijn marmer en koper. Dit komt door de mix van een warm en koud materiaal, wat een fijn contrast geeft.

Bron: Hay

Marmer is een van onze favoriete materialen voor in huis. Het straalt luxe uit en geeft karakter aan een ruimte. We zien het materiaal vaak in badkamers en keukens. In de woonkamer zien we marmer vaak terug in wat kleinere elementen en details, bijvoorbeeld een marmeren bijzettafel of marmeren kaarsen.

De ideale koffietafel met de combinatie van marmer en koper maak je zelf! Bekijk in deze DIY hoe je dat in een paar simpele stappen voor elkaar krijgt.

Bron: Bloglovin

Deze home office is een perfect voorbeeld van de altijd goede combinatie marmer en koper. Je ziet hier zelfs twee verschillende soorten marmer!

Leuk detail voor in je home office: koperen pennenbakjes. En die maak je ook heel makkelijk zelf! Bekijk hier de DIY.

De combinatie van marmer en koper is heel veelzijdig. Je kunt marmer mixen met koperen details zoals kandelaars of schalen voor een luxe uitstraling in je interieur. Maar als je bijvoorbeeld gaat voor koperen buizen op een donkere marmeren muur, geef je je interieur juist een wat stoerdere look.

Marmer is al heel lang een van onze favoriete materialen voor in de badkamer. Combineer je marmeren badkamer met een koperen kraan (of als je het het net iets grootser aan wilt pakken, een koperen wasbak). Zorg dat de grote elementen een marmer look hebben en dat het koper vooral terugkomt in accessoires.

>> Lees ook: Geef je badkamer een update met koperen accenten.