Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 14 februari 2017

Match made in heaven: strakke geometrische vormen en koperkleuren

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materialen, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken.

De vorige keer inspireerde we je met de fijne combinatie van decoratieve takken tegen een effen muur. Dit keer laten we je zien waarom je strakke, geometrische vormen het beste kunt combineren met zachte koper-achtige kleuren.

Geometrische vormen zorgen een strak en stoer effect. Warme koperkleuren geven je interieur juist een wat ‘zachter’ karakter. De combinatie van deze twee zorgt voor een prachtig contrast tussen kleur en vorm.

Bron: Eva Fly

Koper is een materiaal dat matcht met veel andere kleuren en materialen. Al eerder schreven we over de combinatie van marmer met koper. Het ‘koele’ natuursteen zorgt voor een prachtig contrast bij de warme kleur van koper. Check hier alles over deze gouden combi.

Als we het hebben over koper in combinatie met geometrische vormen, bedoelen we trouwens niet per se alleen het materiaal koper. Juist de roest-achtige warme kleur van koper doet het ‘m. Doordat de strakke geometrische vormen worden gecombineerd met warme elementen creëer je precies het contrast waar je naar op zoek bent.

Reageer op artikel:
Match made in heaven: strakke geometrische vormen en koperkleuren
Sluiten