Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 dec 2020

7 redenen waarom we zo van mat zwart in ons interieur houden

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende kleur om in je interieur te verwerken: zwart. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er tot voor kort ook niet zo van hield. Maar vriendlief bleef aandringen dat ‘mat zwart in ons nieuwe interieur júíst heel goed zou staan’.

Wat bleek: hij had gelijk. Ik ging voor de bijl. Hoe meer interieurs met een mat zwarte touch ik tegen kwam, hoe gelukkiger ik werd. Dit zijn de 7 redenen waarom ik zo van mat zwart in mijn interieur hou:

1. Het is dramatisch

Mat zwart heeft absoluut de wow-factor. Zwart is sowieso al een dramatische kleur, maar mat zwart heeft nog net dat extra beetje drama wat je in je interieur wilt hebben. Het is een sterke kleur, omdat het weinig licht reflecteert. Hierdoor wordt je aandacht meteen getrokken naar het mat zwarte oppervlak in huis, zoals bijvoorbeeld deze keuken met mat zwarte metrotegels.

2. Het is artistiek

We kunnen niet ontkennen dat we een splash mat zwart in je interieur hartstikke artistiek vinden staan. Het heeft een grafische vibe wanneer je het matte terug laat komen in een groot schilderij in de woonkamer. Het is in ieder geval iets wat je niet veel vaker ziet!

3. Mat zwart geeft je interieur een grafisch element

Strakke zwarte lijnen op een hagelwitte muur? Yes please! Wij houden van het grafische element dat mat zwart met zich meebrengt. Dat maak je natuurlijk helemaal af metallics als goud en zilver.

4. Het ziet er zacht uit

Ondanks de harde kleur die zwart kan zijn, ziet mat zwart er door zijn finish heel zacht uit. Heel delicaat, een beetje zoals porcelein en andere steensoorten.

5. Je ziet vingerafdrukken niet zo snel

Ben je ook bang voor een zwarte keuken omdat je vette vingerafdrukken snel zult zien? We snappen dat dit in een huis met kleine kinderen helemaal een issue kan zijn… Gelukkig zorgt de matte finish ervoor dat je vingerafdrukken bij mat zwart juist níét snel ziet. Kijk, da’s mooi meegenomen.

6. Het is ontzettend stijlvol

Heeft onder andere te maken met die wow-factor, maar we kunnen er niet omheen dat mat zwart altijd stijlvol is. Met de keuze om mat zwart in je interieur te verwerken zit je eigenlijk altijd goed, want wanneer gaat een goede dosis zwart uit de mode? Precies, nooit.

7. Je kunt de kleur gemakkelijk terug laten komen

Voor interieurliefhebbers die graag matchen met hun items: mat zwart is een gemakkelijke kleur om terug te laten komen. Er bestaan wel honderden tinten blauw, maar van mat zwart bestaat er maar eentje! Da’s nog eens lekker makkelijk met accessoires uitzoeken.

Nog meer stijlvolle voorbeelden van zwart in je interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom we zo van mat zwart in ons interieur houden
Sluiten