Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 29 sep 2020

Gek op wit marmer? Dan wil je deze alternatieven ook gezien hebben

Wit marmer is en blijft natuurlijk een prachtig materiaal. Niet alleen in de keuken of badkamer, maar ook verwerkt in accessoires kom je wit marmer vaak tegen. Zo vaak, dat wij op de redactie op zoek gingen naar een aantal mooie alternatieven. We kunnen er immers geen genoeg van krijgen.

Want dat het mooi is, betekent niet dat het ook altijd de meteen de beste keuze is. Met deze marmer alternatieven straalt je interieur diezelfde luxe stijl uit, maar heb je toch nét even iets anders dan de witte look die je overal al ziet.

1. Zwart marmer

Zwart marmer is een goed alternatief als je wél dol bent op marmer, maar ook iets wil dat minder vaak voorkomt dan traditioneel wit marmer. Zwart marmer is overigens eigenlijk helemaal geen marmer, maar een ander soort zwart natuursteen. Voor de look maakt dit niet uit, want het ziet er hetzelfde uit. Combineer het met veel wit, zodat het geheel niet te donker wordt.

2. Emperador natuursteen

Dit materiaal is een Spaanse bruine versie van het marmer dat we kennen. Emperador geeft een instant luxe gevoel. Het heeft een bruine kleur en het patroon lijkt op een soort spinnenweb. Let wel op: als je van een licht interieur houdt is dit misschien niet de juiste keuze voor jou. Het materiaal is er namelijk maar in één kleur!

3. Terazzo

Dit is een favoriet op de Roomed redactie: Terazzo. Het oud Italiaanse materiaal is een soort gespikkelde steen en in allerlei kleuren te krijgen. Het materiaal bestaat voor 95% uit – jawel – marmer en daar wordt een nieuw blok steen uit gemaakt.

4. Graniet

Graniet is een mix van voornamelijk kwarts, veldspaten en mica. Het is een van de bekendste natuurstenen en mocht daarom dus zeker niet ontbreken in ons rijtje. Doordat de kleur van de materialen in de mix kan verschillen, is graniet zelf er ook in veel verschillende kleuren. Het materiaal komt veel voor in de keuken en komt qua look en feel vrij veel overeen met marmer.

5. Basalt

Als je voor wat stoerder gaat, kun je voor basalt kiezen. Basalt lijkt een beetje op beton, maar is in werkelijkheid iets duurder en blijft veel langer mooi. Basalt kan tegen een stootje en verkleurd bijna niet! Je ziet deze steensoort vaak in vloeren of tegels.

Kan je geen genoeg krijgen van marmer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gek op wit marmer? Dan wil je deze alternatieven ook gezien hebben
Sluiten