Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 14 okt 2021

Marineblauw in je interieur? Zo combineer je deze kleur

Een diepe blauwe kleur zoals marineblauw is ideaal om een verfijnde touch aan je huis te geven. Maar daarvoor wil je hem natuurlijk wel mooi in je interieur verwerken. Nou, wij hebben uitgezocht welke kleuren toch wel het beste met marineblauw matchen.

Of je nu voor een licht interieur gaat met een verfijnde uitstraling of een donkere kamer die karakter uitstraalt, met het veelzijdige marineblauw kan het allemaal.

6 kleuren die je met marineblauw wilt matchen

1. Wit

Deze ligt voor de hand, maar toch wilden we hem niet missen. Voor een tijdloos design wil je marineblauw met wit combineren. Het is simpel chique en een gemakkelijke manier om een elegante uitstraling aan je huis te geven. Daarnaast kan je marineblauwe accenten in een wit interieur verwerken voor een hele frisse kijk.

2. Okergeel

Geel en blauw is sowieso een goede combi. En dat zie je ook weer als je okergeel en marineblauw bij elkaar gebruikt. Deze oker heeft zelfs een mooie gouden glans door hoe het licht erop valt die nog meer naar voren komt door de donkerblauwe bank die ervoor staat.

Met andere woorden in een marineblauw interieur zijn gouden accenten een slimme keuze.

3. Donkerrood

Nu we wat voor de hand liggende keuzes hebben gehad, gaan we naar een rode kleur die je misschien niet zo had verwacht. Toch werken deze diepe tinten van rood en blauw goed met elkaar. Het warm-koud contrast dat er door ontstaat geeft je interieur juist wat flair.

4. Grijs

Deze kleurencombinatie is ideaal voor een industrieel interieur. Of ga voor grijs en marineblauw in plaats van neutrale tinten in een Scandinavische stijl. Door er wat planten in je huis bij te plaatsen kan je nog steeds die frisse en kalmerende Scandinavische look krijgen.

5. Paars

Houd je van een bohemian design? Dan is deze gewaagde kleurencombi misschien wel iets voor je. Met paars en blauw kan je een kleurrijke woonkamer in huis creëren. Zet er nog wat tropische planten in voor een exotische vibe.

6. Donkergroen

Nog zo’n kleur die niet op de lijst mag ontbreken aangezien die blauw complementeert. Match je marineblauwe haard met een donkergroene bank en je krijgt een stijlvol interieur zoals hierboven. Heel leuk om toch wat kleur in een modern huis toe te voegen zonder dat het teveel wordt.

Combineren kan je leren: deze kleuren matchen het beste bij groen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Marineblauw in je interieur? Zo combineer je deze kleur
Sluiten