Frederique Rekers
Frederique Rekers Trends 25 mrt 2021

Yess! Marie Kondo komt met een nieuwe serie op Netflix: ‘Sparking Joy’

Je leven gestructureerd en georganiseerd houden kan soms een uitdaging zijn maar gelukkig is daar Marie Kondo om ons te helpen. Dé opruimqueen die alles weet over hoe je opruimt en georganiseerd leeft. Ze komt nu met een nieuwe serie: Sparking Joy.

Marie Kondo leert ons hoe je kan ‘ontspullen’ en je georganiseerder wordt dan ooit. Ze kwam eerder al met een Netflix serie ‘Tidying Up’ en komt nu dus met haar tweede (!) serie ‘Sparking Joy’.

Tidying Up

In de serie Tidying Up ging Kondo langs bij gezinnen om ze tips en tricks te geven over hoe je het beste je rommel op kan ruimen. Ze moedigde de gezinnen aan om een georganiseerder leven te leiden. Hierbij inspireerde ze kijkers om hetzelfde te doen.

Does it spark joy? Dit leerde ik van ‘Tidying Up with Marie Kondo’ op Netflix


Ze stelde hierbij de vraag: wekt een opgeruimd leven vreugde op? Hierop kwamen vele online discussies en memes op als antwoord. Nu, na een jaar meer thuis zitten dan we ooit hebben gedaan, keert ze terug om ons weer helpen.

5 kleine ochtendroutines voor een opgeruimder huis (het werkt echt!)

Sparkling Joy

De nieuwe serie geeft fans een kijkje in hoe Kondo haar eigen leven vrolijk en georganiseerd houdt. Ze past de basisprincipes van de KonMari-methode toe op bedrijven, relaties en gemeenschappen.

De gevolgen van opruimen zijn verrassend, emotioneel en transformerend in de levens van de mensen die Marie Kondo gaat helpen in de serie. Dit laat zien hoe belangrijk opruimen is en Kondo vergeet zichzelf niet.

In de serie ontmoet je haar familie en zie je hoe ze vrolijk haar dagelijkse leven doorkomt met haar man en twee kinderen. Het verschil met Tidying Up is dat ze niet alleen ingaat op de leefruimtes maar ze neemt ons een stap verder mee in de wereld van opruimen.

Marie Kondo

Kondo benadrukt vaak de noodzaak om onze huizen anders te benaderen. Doordat we meer tijd thuis besteden door corona wordt het (te) makkelijk om de grenzen tussen werk en vrije tijd te laten vervagen.

Kondo vindt het juist heel belangrijk om onderscheid te maken tussen de twee. Dit zal ook terugkomen in de serie en ze zal laten zien hoe zij haar dankbaarheid uit.

Wij zijn heel benieuwd en kunnen niet wachten op wat Kondo ons nu weer allemaal gaat leren. De serie komt in de zomer van 2021 op Netflix onder de titel ‘Sparking Joy with Marie Kondo’.

Beginnen met Marie Kondo? Dit moet je weten voordat je begint met opruimen


Netflix marie kondo
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BustleKonmari

Reageer op artikel:
Yess! Marie Kondo komt met een nieuwe serie op Netflix: ‘Sparking Joy’
Sluiten