Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 20 sep 2021

Zo ruimt Marie Kondo haar sieraden op: 4 KonMari tips die je moet weten

Wij kunnen geen genoeg krijgen van de KonMari methode en dit keer gaan we onze sieraden opruimen. Je favoriete paar oorbellen weet je dan altijd te vinden, en je kettingen zullen ook niet meer in de knoop raken.

De belangrijkste vraag van Tidying up with Marie Kondo zou je moeten weten: word je er blij van? Voor het opruimen van je sieraden geldt dit net zo goed.

Dus heb je nog een oude armband die je eigenlijk nooit meer omdoet, doe hem dan weg. De prullenbak hoeft die echt niet in! Er zijn genoeg andere manieren om er afscheid van te nemen en iemand er blij mee te maken. Je kan ze bijvoorbeeld swappen.

4 KonMari tips voor het opruimen van je sieraden

1. Verzamel al je sieraden op één plek

Door ze allemaal op dezelfde plek neer te leggen zorg je voor overzicht. Zo kan je precies zien waar je uit kan kiezen de volgende keer dat je een ring of ketting aan het uitzoeken bent.

Met meerdere opbergplekken ben je ook eerder iets kwijt of slingeren sieraden rond in je kamer, omdat je voor het gemak die leuke armband toch maar even op een andere plek opbergt.

2. Inspecteer al je sieraden tijdens het opruimen

Het is slim als je toch je sieraden aan het opruimen bent om ieder stuk eens goed te bekijken. Vraag jezelf goed af bij ieder item of het je nog gelukkig maakt. En zo kan je ook makkelijk al je beschadigde, verkleurde of incomplete sieraden tussen je sieradencollectie uit halen.

Kijk of je sommige van je sieraden nog kan laten repareren of oppoetsen om ze weer zo goed als nieuw te maken. Of verkoop je oude gouden sieraden voor nog een mooie prijs. Zelfs kapotte of incomplete items kunnen als sloopgoud verkocht worden.

Opruimen niet jouw ding? Probeer de KonMari methode!

3. Organiseer je sieradenkast op categorie

Hang alle kettingen op een rij en plaats al je ringen naast elkaar. Door te organiseren op het type sieraad kan je ook gemakkelijk zien hoeveel je van ieder hebt. Een teveel aan ringen? Misschien dat het tijd is om er een paar van weg te doen.

Ook kan je zien of het tijd is om een nieuw paar oorbellen voor speciale gelegenheden te kopen.

4. Zet je sieraden mooi op display

Kies voor een mooie sieradenkast waar je al blij van wordt als je het design ziet. Laat staan als je dadelijk al je mooie sieraden erin hebt opgehangen. Of organiseer je kaptafel op een nieuwe manier waardoor al je sieraden weer netjes in de lades liggen.

3 dingen waardoor jouw nachtkastje altijd rommelig lijkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Luxfurni

Reageer op artikel:
Zo ruimt Marie Kondo haar sieraden op: 4 KonMari tips die je moet weten
Sluiten