Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Slaapkamer 13 jan 2019

8 ideeën voor een stijlvolle mannelijke slaapkamer

Hoewel mannen en vrouwen op veel vlakken helemaal niet zo erg verschillen als mensen je soms laten geloven, denken we bij een vrouwelijke slaapkamer op de één of andere manier toch aan roze en bloemetjes en bij een mannelijke slaapkamer aan zwart, blauw, grijs, zonder poespas. Prima natuurlijk als je daar graag in slaapt, maar misschien wel een beetje saai en ongezellig. Zo maak je je slaapkamer toch stijlvol!

1. Kies een passend kleurenschema

Dat je je graag aan grijs en zwart wilt houden, betekent natuurlijk niet dat je kleur maar gewoon helemaal achterwege moet laten. Zoals je op bovenstaande foto ziet, is geel met grijs (en eventueel gouden details) een topcombinatie. Of ga bijvoorbeeld voor groen, zwart en wit.

2. Let op de details

We snappen dat je misschien niet op een behang met bloemenprint of stippen zit te wachten, maar dat betekent niet dat printjes geen leuk detail zijn voor je interieur. Er zijn genoeg neutrale behangen met een subtiel printje te vinden, en anders kun je het natuurlijk ook nog in kussens en dekbedden verwerken (zoals op twee foto’s verder wordt gedaan).

3. Of ga gewoon voor een fotomuur

Als je geen zin hebt om allerlei kleuren en dingen op elkaar af te stemmen in je interieur, kun je natuurlijk ook voor een fotomuur kiezen waar je niet snel op uitgekeken raakt. Dat is zo’n statement piece dat je het verder zo lekker minimalistisch kunt houden als je zelf wilt.

4. Wees niet zuinig met accessoires

Geen wallpaper-muur? Dan is het wél aan te raden om je mannelijke slaapkamer op te fleuren met wat accessoires. Of dat nu boeken zijn, souvenirs van reizen of gewonnen prijzen: geef ze een mooi plekje op een plank of kast.

5. Combineer oud en nieuw

Extra leuk is om verschillende soorten accessoires te combineren. Zoek bijvoorbeeld naar een mooie oude camera, posters of lp’s (afhankelijk van je interesses, natuurlijk) en zet die naast moderne beeldjes of nachtlampjes neer. Ook in de stijl van je meubels kun je variëren.

6. Creëer extra sfeer met een zithoek

Je kunt sfeer creëren met die accessoires, maar een snellere (doch duurdere) manier is om ook een sofa of fauteuil en bijvoorbeeld een bijzettafeltje in je kamer te zetten – als daar plek voor is, tenminste. Een slaapkamer krijgt veel meer sfeer als je er niet alleen maar in slaapt.

7. Maak een open kledingkast

In slaapkamers voor vrouwen zie je vaak een open kledingkast, of in ieder geval kledingrek met mooie kledingstukken. Dus waarom zou dat niet in een mannelijke slaapkamer kunnen? Met de stijl van die kleding breng je ook weer persoonlijkheid in je interieur. En bijkomend voordeel: de kledingstukken gaan zo een stuk minder snel kreuken.

8. Planten kunnen natuurlijk niet ontbreken in je mannelijke slaapkamer

No words needed. Planten zijn hartstikke gezond én leuk voor iedereen.

Meer ideeën voor de slaapkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 ideeën voor een stijlvolle mannelijke slaapkamer
Sluiten