Cliché of niet: deze 6 dingen mogen in een mancave niet ontbreken

Een echte mancave is toch wel de droom van elke man – dat is wat mij altijd verteld is. Voor dit artikel heb ik meerdere mannen gevraagd naar dé dingen die niet in een mancave mogen ontbreken. Samen kwamen we uit op dít lijstje. Of het cliché dingen zijn, dat mag je zelf beoordelen.

6 dingen die in een mancave niet mogen ontbreken

1. Bar

Een mancave zonder bar is geen mancave. Of je nou een luxe grote bar aan kunt schaffen of juist zelf een stoere kleine bar in elkaar knutselt, dat maakt niet uit. In die bar moet je natuurlijk een grote koelkast kwijt kunnen, die helemaal gevuld is met bier. En vergeet de planken met whisky, whiskyglazen en een mooie karaf niet.

2. Barkrukken

Idealiter heeft die bar natuurlijk ook een paar mooie barkrukken. Onze voorkeur gaat uit naar ronde barkrukken (want daar kan je lekker op draaien), maar een paar barkrukken met een rugleuning zijn natuurlijk een stuk fijner om tegenaan te zitten. Deze van barkrukken van leer zijn favoriet.

3. Pooltafel

Als je echt kunt aanpakken, dan staat er in het midden van de mancave natuurlijk een grote pooltafel. Het zorgt voor een beetje vermaak en doet het extra goed met een biertje in de hand. Zorg er uiteraard wél voor dat er genoeg ruimte is voor een pooltafel, want niets is zo vervelend als die angle die je nodig hebt niet kunnen maken.

En oké, een voetbaltafel is een goede tweede keuze. Iets budget vriendelijker ook.

4. Goede speakers

Ben je van plan om goede feestjes te geven in jouw mancave? Dan misstaan een paar goede speakers waar goed geluid uitkomt niet. Check wel even bij de buren of ze jouw muziek eventueel zouden kunnen horen. Je wilt geen honderden euro’s investeren in speakers die je vervolgens niet op standje maximaal kunt zetten, dat zou helemaal zonde zijn.

Wil je nog een stapje verder, dan gaat de voorkeur natuurlijk uit naar een oude jukebox. Als je díé in de kringloop op de kop kunt tikken, zou dat natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Of vraag eens rond in je vriendenkring, of zoek ernaar op Marktplaats. Wie niet waagt, wie niet wint. Al moet je er waarschijnlijk wel flink voor in de buidel tasten.

5. De juiste verlichting

Verlichting kan zó bepalend zijn voor de sfeer in de mancave. Hoe gezellig het ook is met je vrienden, in een ruimte met tl-licht krijg je een hele andere sfeer dan met gezellig licht. Probeer eens warm gedimd licht, alsof je in je favoriete bruine kroeg zit. Alleen dan met goedkopere drankjes en altijd de muziek die jíj wilt. Stoere industriële lampen hebben de voorkeur.

Led-lampen

Nog zoiets waar je elke man blij mee kunt maken (is wat mij verteld is). LED-lampen achter de tv, achter de bar. onder de bank… Eigenlijk overal waar je maar kunt bedenken. Het geeft de ruimte meteen sfeer, en daar houden we van.

6. Thuisbioscoop

Stiekem het allerleukste als je ook veel tijd alleen in je mancave doorbrengt: een thuisbioscoop. Het liefste natuurlijk ook met de mogelijkheid om je favoriete gameconsole aan te koppelen, zodat je kunt gamen op een groot scherm. Als ik mijn vriend mag geloven, is gamen in de bioscoop toch altijd wel een jongensdroom. Dit komt een beetje in de buurt.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Cliché of niet: deze 6 dingen mogen in een mancave niet ontbreken
Sluiten