Man bouwt bunkerhuis dat een gigantische bomexplosie kan weerstaan

Gelukkig zitten wij in Nederland behoorlijk veilig en hoeven we ons niet zo druk te maken om nucleair gevaar, maar in sommige delen van de wereld is de kans op een bomexplosie een stuk aannemelijker. In dat geval zou een bunkerhuis niet zo’n gek idee zijn en dat moet de maker van dit gigantische ondergrondse verblijf ook gedacht hebben. Het huis werd oorspronkelijk in 1969 gebouwd vlakbij Savannah, in de Amerikaanse staat Georgia. Nu lijkt deze plek ons niet direct gevaarlijk, maar de beste man vond het blijkbaar toch nodig om een extreem veilig huis te bouwen.

Het bunkerhuis, dat in 2012 een renovatie onderging, heeft muren met een dikte van een meter. Hierdoor zou de woning een bomexplosie van 20 kiloton kunnen weerstaan. Even ter vergelijking: dat is ongeveer evenveel als de bomexplosie die in 1945 Hiroshima overviel.

Hoewel het huis niet helemaal naar onze smaak is ingericht, zouden we ons hier prima kunnen vermaken. Om maar even wat te noemen: deze gigantische underground villa bestaat uit twee verdiepingen en heeft onder andere een bioscoop, 12 badkamers, 12 slaapkamers, een fitnesszaal en bibliotheek. Verder heeft het huis gewoon centrale verwarming en wordt het huis geventileerd met frisse buitenlucht.

Ohja, hadden we al verteld dat dit bunkerhuis te koop staat? Klein nadeel: de eigenaar vraagt omgerekend zo’n €16,5 miljoen.

Maar hé, als je alvast even wilt proeven hoe het is om in zo’n extreem veilig onderkomen te verblijven, hebben wij een tip voor je. Wist je dat het veiligste vakantiehuis in Nederland staat? Toch maar weer eens op vakantie in eigen land dus!

Deze familie woont in een schuilkelder en dat is best wel cool

www.cbs46.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Man bouwt bunkerhuis dat een gigantische bomexplosie kan weerstaan
Sluiten