Frederique Rekers
Frederique Rekers Opbergen 17 jun 2021

Kleine kids in huis? Met deze mama-hacks ziet je interieur er tóch opgeruimd uit

Of je vloer nu bedekt is met speelgoed van je peuter of met huiswerkpapieren van je tiener, een huis met kinderen wordt nu eenmaal snel een troep. Gelukkig zijn ook hier een paar mama-hacks voor en die gaan wij nú met jullie delen.

Iedereen kan zo nu en dan wel wat hulp gebruiken en al helemaal als het gaat over een opgeruimd huis. Geen zorgen, de volgende ‘hacks’ zullen je helpen om voortaan een opgeruimd interieur te hebben.

Like: deze vorm gaan we komend jaar héél vaak in kinderkamers terug zien

Hack 1: Organiseer de chaos

Het is handig om bakken te gebruiken om dingen in te sorteren. Koop er een voor het huiswerk, voor het speelgoed, knutselspullen, belangrijke papieren en rapporten, enzovoort. Deze kan je per bak labelen en je zult merken hoe georganiseerd het eruit zal zien.

Hack 2: Maak goed gebruik van spullen

De kunst van je kinderen heeft iets liefs en dit kan je dan ook prima aan je muur hangen. Gebruik je muren, de koelkast of een andere plek om de kunst van je kinderen te laten zien. Je kan het er zelfs professioneel uit laten zien door het in te lijsten.

8 verschillende manieren om vieze geurtjes uit je koelkast te verwijderen


Hack 3: Als niemand het ziet is het er ook niet

Er liggen simpelweg altijd spullen en als je ze opruimt zullen ze ook ongezien hun weg weer terugvinden naar de chaos. Hier is een oplossing voor: lades. Als je geen lades hebt kan je er makkelijk een paar kopen om onder de bank te schuiven of ergens anders waar ruimte over is.

Hack 4: Label wasmanden

Wasmanden zien er niet vaak fraai uit maar het hoort erbij. Om dit ook een beetje te organiseren kan je meerere kleine wasmanden aanschaffen en deze sorteren en labelen op kleur of soort was.

Hack 5: Schoolitems

Het kan handig zijn om specifieke ruimtes te maken waar items kunnen worden bewaard. Schaf schoennenbakken aan voor bij de voordeur, hangers met namen van je kinderen voor de jassen en weer andere plekken voor de rugtassen, lunchboxen en andere schoolspullen.

De key is vooral om alles een plek te geven en je er ook streng aan houden om het hier telkens achter te laten…

Hack 6: Maak je bed op

Dit is een van de makkelijkste dingen om te doen in dit lijstje. Het kan je helpen om je voldaan te voelen voordat je überhaupt begint met opruimen. Je kan de kamer er daarnaast met minimale inspanning netjes uit laten zien en laten voelen.

Tijd voor opruimen: 13 dingen waarvan je er waarschijnlijk te veel in huis hebt

Mama-hacks

Als laatste willen we jullie meegeven dat rommel niet altijd een slecht ding is. Een beetje troep hier en daar hoort erbij en een huis mag er best ‘geleefd’ uitzien. Houd er simpelweg rekening mee dat het niet uit de hand loopt.

Papa’s en mama’s opgelet: dit zijn de kinderkamer trends van 2021

Mama-hacks
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Thespruce

Reageer op artikel:
Kleine kids in huis? Met deze mama-hacks ziet je interieur er tóch opgeruimd uit
Sluiten