Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 mrt 2018

Maak kennis met het makkelijkste plantje ooit: de tillandsia

Overleeft zelfs een cactus het bij jou in huis niet, maar wil je er toch alles aan doen om die urban jungle in je huis te krijgen? Zoek dan niet verder, want wij hebben het ideale plantje voor jou gevonden: de tillandsia.

Er zijn wel 500 verschillende soorten en ze zijn ook nog eens heel geschikt om in huis te hebben: we hebben het over de tillandsia. Het is een luchtplantje dat vrijwel geen verzorging nodig heeft. De plantjes nemen namelijk vocht op uit de lucht via hun bladeren. Eens per week met een spray wat water sprayen is al voldoende verzorgen. Lekker makkelijk, daar houden we van!

Het bijzondere aan de tillandsia is dat het plantje geen wortels heeft. Dit zorgt ervoor dat het plantje geen potgrond nodig heeft om te groeien, en dat je je tillandsia werkelijk overal neer kan zetten. Ideaal in een modern en trendy interieur.

Licht

Wat een luchtplantje wel fijn vindt om te groeien: licht. Zet de tillandsia daarom op een lichte plek, maar niet direct in het zonlicht.

Etsy

De perfecte hangplant

In de natuur zit te tillandsia vooral tegen rotsen aangeplakt. Dat betekent dat de tillandsia hét perfecte hangplantje is. De laatste jaren zie je dan ook steeds vaker hangende tillandsia’s in huis. En terecht, want het is het makkelijkste plantje dat wij kennen!

Dit vind je ook leuk:

Ook een leuke toevoeging aan je huis: van dit schattige plantje kan je een Jellyfish luchtplantje maken. Te. Schattig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak kennis met het makkelijkste plantje ooit: de tillandsia
Sluiten