Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 28 jun 2020

Wil je beginnen met een moestuin? Dit zijn de makkelijkste moestuin kruiden

Voor het beginnen van een moestuintje hoef je echt geen groene vingers te hebben. Met de makkelijkste moestuin kruiden en planten kom je namelijk al snel een heel eind. Het is ontzettend leuk om tijdens het koken kruiden uit je eigen tuintje te gebruiken.

Het hebben van een moestuin is belonend. Daarnaast is het ook nog eens leuk om te doen én lekker. Je hebt het mis als je denkt dat dit moeilijk is om te doen.

> Lees ook: Stap voor stap een moestuin aanleggen (want waar begin je?)

Dit zijn de makkelijkste moestuin kruiden

1. Koriander

Je haat het of je bent er dol op: koriander. Deze unieke kruiden past goed bij vele Mexicaanse en Aziatische gerechten. Dit plantje is dol op vochtige aarde in halfschaduw. Plant koriander in het begin van de herfst.

2. Oregano

Een onmisbare kruiden in de Italiaanse en Griekse keuken en neemt je gelijk mee naar een zonnig warm oord. Oregano doet het goed in een lichte zonnige omgeving met af en toe extra voedingsstoffen. Je kunt dit het beste planten in de lente, na de laatste vorst.

3. Munt

Lekker om je eigen thee van te maken of natuurlijk voor verschillende gerechten. Plant munt in de lente in een vochtige aarde in halfschaduw. Dit is een stevige plant; het is dus niet erg als hem even vergeet te verzorgen.

4. Peterselie

Peterselie lijkt qua uiterlijk een beetje op koriander, maar is vaak veel gangbaarder van smaak. Dit kruid is dol op een vochtige grond met een beetje zon en regelmatige koelte. Het beste om twee of drie maanden voor de laatste vorst te planten.

5. Rozemarijn

Een heerlijk geurig kruid dat menig aardappelpartje een lekkerdere smaak geeft. Plant lekker in de lente met genoeg zon in een vochtige aarde. Heel simpel.

6. Tijm

Als je het hebt over makkelijkste moestuin kruiden, moet je ook tijm noemen. Dit kruid heeft weinig aandacht nodig en doet het goed in hitte. Plant het een paar weken voor de laatste vorst in de lente. Dit kruid heeft verder weinig water nodig, maar wordt wel blij van af en toe extra plantenvoeding.

Ook leuk: In huis halen: de 8 makkelijkste kamerplanten (voor dummies)

7. Salie

Salie is een goede smaakmaker met een heerlijke aanwezige geur. Dit kruid staat lekker op een zonnige plek en kan beter tegen droogte dan tegen teveel vocht. Geef het dus niet teveel water. Je kunt salie het beste twee à drie maanden voor de laatste vorst planten.

8. Citroenmelisse

Echt perfect als smaakmaker voor vele gerechten, maar ook prima om een lekker theetje van te maken. Het schijnt ook goed te werken tegen stress en slapeloosheid. Plant dit in de lente in halfschaduw. Het heeft weinig water nodig om te overleven.

9. Bieslook

Mijn favoriete kruiden om te gebruiken omdat het zo lekker fris smaakt. Top voor in salades, met verschillende soorten vis of gewoon als extraatje bij een broodje kaas. Plant dit stevige kruid een paar weken voor de laatste vorst in de volle zon en in een vochtige grond. Daarna kan het alles aan.

10. Dragon

In het vroege voorjaar kun jij dragon in je moestuin planten als een van de makkelijkste moestuin kruiden. Lekker in de volle zon met een vochtige grond en deze plant is helemaal happy.

Meer hulp bij je moestuin

Makkelijke moestuin kruiden
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyDe Tuin op Tafel

Reageer op artikel:
Wil je beginnen met een moestuin? Dit zijn de makkelijkste moestuin kruiden
Sluiten