Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tips 12 mei 2020

6 makkelijke opruim-projecten om deze week tijd voor te maken

Er zijn altijd genoeg dingen in huis die je kunt opruimen, maar waar je simpelweg nooit echt de tijd voor neemt. Dingen waar je tegenop ziet omdat je denkt dat ze lang duren. Echter zijn dit soort makkelijke opruim-projecten heel simpel en helemaal niet intensief.

Aan deze opruim-projecten hoef je ook niet gelijk uren te besteden. Als je er even voor gaat zitten, zal je je beseffen hoeveel je kunt doen in een korte tijd. Maak in ieder geval een begin en ga desnoods een andere dag verder.

Makkelijke opruim-projecten om tijd voor te maken

1. Voorraadkast uitruimen

Je weet waarschijnlijk al dat je voorraadkast vol staat met half lege dozen en potjes die je nooit meer gaat gebruiken. Het is nu slechts een kwestie van opruimen.

Gooi weg wat over datum is. Dingen die je hebt gekregen in een kerstpakket, maar zelf niet lekker vindt en dus nooit gebruikt; verzamel het en kijk of je er iemand anders gelukkig mee kunt maken. Deze spullen nemen kostbare ruimte in die je kunt gebruiken voor andere lekkere dingen.

2. Make-up uitzoeken

De nachtmerrie van iedere vrouw is het moeten uitzoeken van de eindeloze make-up collectie. Als je er eenmaal aan begint, kom je er echter al snel achter hoeveel je niet meer gebruikt. Daarnaast heeft make-up ook een houdbaarheidsdatum. Gooi weg wat je niet meer wil en kunt gebruiken. Wees streng en eerlijk.

3. Een opgeruimde home office

Als je veel thuis werkt is het fijn om een thuiskantoor te hebben waar je alle werkgerelateerde spullen snel en makkelijk kunt vinden. Maar waarschijnlijk ligt je home office vol met spullen die je niet meer nodig hebt en daardoor kun je door de bomen het bos niet meer zien.

Denk hierbij aan notities van meetings van een half jaar geleden, veel te veel losse papiertje en pennen die het niet meer doen. Zoek het uit en gooi het weg!

Plaats een papierbak in je home office om ervoor te zorgen je overbodig papier niet op een grote stapel op je bureau gooit.

4. Kledingkast uitzoeken

De zomer komt eraan! Dit is de perfecte timing om je zomerkleding eens goed uit te zoeken. Pas je alles van vorig jaar nog wel? Wat heb je vorig zomerseizoen helemaal niet gedragen?

Door het passen en uitzoeken van zomerkleding kun je kledingstukken herontdekken, maar ook uitzoeken wat je niet eer in je kast wil hangen. Iemand anders wordt misschien wel blij van deze kledingstukken. Zonde om ongebruikt in je kast te laten hangen.

5. Elke dag een beetje

Daag jezelf uit op iedere dag een beetje in je huis op te ruimen. In februari deden wij de Clean Up Challenge. Iedere dag ruimden we 15 minuten lang een ander deel van ons huis op om aan het einde van de maand een opgeruimd en schoon huis te hebben. Deze challenge kun je iedere maand van het jaar uitvoeren.

Hier vind je alle artikelen van de Clean Up Challenge. We vertellen over handige manieren om je spullen uit te zoeken en het netjes houden van deze ruimtes in je huis.

6. Doneren

Gun jezelf de tijd om uit te zoeken welke spullen je kunt doneren en maak hier speciale doezen voor. Oude kleding kan naar het Leger Des Heils of een kringloopwinkel. Je kunt uitzoeken of de voedselbank nog iets heeft aan het eten uit de voorraadkast dat nog goed is. Niet alleen ruim je zo je huis lekker op; je bent ook nog eens met goede dingen bezig.

Meer opruim-inspiratie?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 makkelijke opruim-projecten om deze week tijd voor te maken
Sluiten