In huis halen: de 8 makkelijkste kamerplanten (voor dummies)

Hebben jouw groene vingers nog wat oefening nodig? Train ze met de onderstaande makkelijke kamerplanten. We moeten allemaal érgens beginnen, en deze kamerplanten zijn daar helemaal geschikt voor.

Voordat je het weet heb je het planten-virus te pakken, en staat jouw hele woonkamer vol kamerplanten. Makkelijke kamerplanten, maar ook planten die iets meer zorg en aandacht nodig hebben.

8 makkelijke kamerplanten

1. ZZ-Plant

Het is geen snelle groeier, maar oh wat is ‘ie makkelijk. De ZZ-plant (officiële naam: Zamioculcas Zamiifolia) vindt eigenlijk alles wel best. Het is een sterke kamerplant die wel tegen een stootje kan. In de winter heeft ‘ie genoeg aan een scheut water na twee tot vier weken, in de zomer iets meer.

2. Vetplanten

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het verstandiger is om de plant even in een schaaltje water te zetten in plaats van met de gieter een plons water geven. Zo voorkom je dat de bladeren gaan rotten.

3. Lepelplant

Door de NASA is de Lepelplant verkozen tot de meest luchtzuiverende kamerplant. Da’s mooi meegenomen, want daarnaast is deze plant verzorgen ook nog eens een piece of cake.

4. Sanseveria

De Sanseveria is jouw rots in de branding als je op zoek bent naar makkelijke kamerplanten, maar ook iets leuks wilt om naar te kijken. Deze plant wordt in het Nederlands ook wel eens Vrouwentongen genoemd, en als we naar de plant kijken snappen we precies waarom.

De Sanseveria komt oorspronkelijk voor in de woestijn, dus je begrijpt dat ‘ie niet veel water nodig heeft. Ideaal om een mooi plekje tussen je andere makkelijke kamerplanten te geven.

5. Aloë Vera

We vertelden je eerder al in dit artikel waarom iedereen een Aloë Vera in huis zou moeten hebben. Lang verhaal kort: het sap uit de bladeren van de Aloë heeft een geneeskrachtige werking. Gelukkig is ‘ie ook makkelijk om te verzorgen, dus er is geen reden om de Aloë Vera níét in huis te halen.

Meer lezen over het verzorgen van de Aloë Vera kan hier: zo verzorg je een Aloe Vera plant het beste.

6. Cactus

Ook de cactus mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Geef ‘m eens per maand water, en je hebt er jaren plezier van. Deze plant overleeft het zelfs in menig studentenhuis, dus dan moet jouw woonkamer ook wel lukken. Toch?

7. Tillandsia

Een plant die overleeft op lucht in plaats van water? Count us in. De Tillandsia wordt ook wel luchtplantje genoemd. Je hoeft ‘m alleen af en toe te sproeien met een plantenspuit, verder haalt ‘ie zijn voedingsstoffen uit de lucht. Dat noemen we nog eens een makkelijke kamerplant.

8. Rubberplant

Een echte klassieker: grote kans dat jouw opa en oma vroeger ook een rubberplant in huis hadden staan. Deze kamerplant is hartstikke sterk en kan zeker tegen een stootje. Extra advies: poets af en toe z’n bladeren even, zodat ze extra glimmen. Kleine moeite, staat prachtig!

Zijn deze makkelijke kamerplanten niet uitdagend genoeg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In huis halen: de 8 makkelijkste kamerplanten (voor dummies)
Sluiten